HTML

namhanman, a Korea-fan

Namhanman meets Korean popular culture. Namhanman is based in Budapest, Hungary. Contact: namhanman@gmail.com /// Célkeresztben a dél-koreai popkultúra (kiváltképp a filmművészet). Hírek és villámkritikák a Koreai Köztársaság (Daehan Minguk) mozgóképtermésének gyöngyszemeiről.

Utolsó kommentek

A nap koreai szava

2007.12.04. 15:01 namhanman

Kim Ji-su

Amennyiben az idén 35 esztendős Kim Ji-su (Kim Ji-soo) filmszínészi életműve csupán a This charming girl című ólomsúlyú mesterdarabból állna, akkor is joggal pályázna az új évezred legkiválóbb dél-koreai aktorhölgyei közé. A gyermekkori traumától szenvedő, kevés beszédű, visszahúzódó postai alkalmazott megformálása döbbenetes erővel bír, egészen kiemelkedő teljesítmény, afféle minimalista one-man show. Érthetetlen, hogy ezen egészestés mozi előtt miért csak koreai szappanoperák kiszolgálója volt e finom vonású, több mint tehetséges színésznő: lényegi karrierje alig néhány éve indult, munkássága eddig csupán öt nagyjátékfilmet számlál. Feltűnt Jang Jin stílusos műfajegyvelegében, a Murder, take one-ban, emlékezetes alakítást nyújtott a tavalyi busani filmfesztivál nyitófilmjében, az 1995-ben összeomló szöuli bevásárlóközpont tragikus történetét melodrámába csomagoló Traces of love-ban, első bravúrjához pedig alighanem a Solace-ban került a legközelebb, ahol a '90-es évek második felének legnagyobb férfisztárjával, Han Suk-kyuval (Shiri, Christmas in August) közösen szerepelt egy majdnem-szerelem erejéig.

Galéria

Szólj hozzá!

Címkék: színésznők


A bejegyzés trackback címe:

https://namhanman.blog.hu/api/trackback/id/tr54252174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása