HTML

namhanman, a Korea-fan

Namhanman meets Korean popular culture. Namhanman is based in Budapest, Hungary. Contact: namhanman@gmail.com /// Célkeresztben a dél-koreai popkultúra (kiváltképp a filmművészet). Hírek és villámkritikák a Koreai Köztársaság (Daehan Minguk) mozgóképtermésének gyöngyszemeiről.

Utolsó kommentek

A nap koreai szava

2009.02.11. 02:30 namhanman

Jeon Ji-hyeon

Az 1981-es születésű Jeon Ji-hyeon (Jun Ji-hyun) generációja talán leghíresebb koreai színésznője, aki elsőként reklámokban és televíziós sorozatokban (Steal my heart, Happy together) tűnt fel; nagyjátékfilmes szerepei közül az idő által elválasztott szerelmesek  szívszorító meséje, az Il mare (2000) hozta meg számára az ismertséget. Egy évvel később, a My sassy girl nagyszájú, hebrencs címszereplőjeként valóságos pán-ázsiai szupersztárrá lépett elő: a hallyu megkerülhetetlen romantikus komédiája az egész távol-keleti régióban kiemelkedően népszerűnek bizonyult. A The uninvited (2003; zavaró egybeesés, hogy a Két nővér amerikai remake-je ugyanezen cím alatt fut) című thriller kevés beszédű, félénk Yeon-jának megformálása újabb színészi bravúr a részéről, a Japánban példátlan sikernek örvendő Windstruck (2004) belevaló rendőrnő figurája viszont már egyfajta visszalépést, önismétlést jelez, miként a Daisy-ben (2006) sem nyújtott kiemelkedőt, nem is beszélve az A man who was Supermanről (2007), amelyben kifejezetten szürke, erőtlen alakítást láthattunk tőle. A manapság már a nyugatias Gianna Jun nevet kultiváló színésznő követi az olyan nehézsúlyú koreai sztárokat, akik globális ismertségre törnek (lásd Rain, Lee Byung-hun, Jang Dong-gun): az idén májusban bemutatásra kerülő Blood: the last vampire című élőszereplős anime-remake főszerepével minden esélye megvan arra, hogy neve ne csupán Délkelet-Ázsiában csengjen jól.

Galéria 

Szólj hozzá!

Címkék: színésznők


A bejegyzés trackback címe:

https://namhanman.blog.hu/api/trackback/id/tr49936137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása