HTML

namhanman, a Korea-fan

Namhanman meets Korean popular culture. Namhanman is based in Budapest, Hungary. Contact: namhanman@gmail.com /// Célkeresztben a dél-koreai popkultúra (kiváltképp a filmművészet). Hírek és villámkritikák a Koreai Köztársaság (Daehan Minguk) mozgóképtermésének gyöngyszemeiről.

Utolsó kommentek

A nap koreai szava

2009.08.15. 23:57 namhanman

Találkozó Darcy Paquettal

Nevezett úriembert vélhetően már nem kell bemutatnom a blog olvasóinak, annyit írtam már róla: vitán felül ő nevezhető a legismertebb nem koreai nemzetiségű koreai filmszakírónak, megannyi cikke és tanulmánya jelent már meg a témában, igen kimerítő koreai filmes honlapja a koreanfilm.org-on érhető el, saját kötete pedig az idei év végén fog megjelenni New Korean Cinema címmel (az amazon augusztusi dátumot ír, de ne higgyünk neki).

Paquet urat az idei udinei filmfesztiválon volt szerencsém személyesen megismerni, a névjegykártya-csere után abban maradtunk, hogyha kimegyek Szöulba, akkor ezt jelezni fogom felé. A levélváltást telefonhívás követte, ekképpen egy szép pénteki napon találkoztunk egy ebéd erejéig. Ajándékként négy, angol felirattal ellátott, klasszikus magyar filmet vittem neki DVD-n (Valahol Európában, A tanú, A tizedes meg a többiek, Körhinta), tőle pedig két könyvet kaptam: az egyik a KOFIC honlapján pdf-ben hozzáférhető Who's Who in Korean Film Industry: Directors, a másik pedig egy igazi ritkaság (Lee Man-hee: The Poet of Night), amelyet a 10. busani filmfesztivál retrospektív vetítéssorozata kapcsán adtak ki ezen ismeretlen, ám meghatározó koreai szerzőegyéniségről (lásd még a Korean Cinema Today első számát). Nagy élmény volt nekem ez a találkozó, ő volt az első olyan ember, akinek nem kellett magyarázkodni, hogy most akkor melyik koreai filmre is gondolok: Paquet úr tudása imponáló, ő azon kevés nyugati közé tartozik, aki az epicentrumból követte végig a koreai mozi ezredvégi felvirágzását (1997 óta él Szöulban) -- kisujjában a koreai filmtörténet, nem hiába a Kyunghee Egyetem meghívott oktatója.

2 komment

Címkék: exkluzív


A bejegyzés trackback címe:

https://namhanman.blog.hu/api/trackback/id/tr631312175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Beyonder 2009.08.17. 10:00:54

Nájjjsz! (Mi a fene az a bal szeme fölött?)

namhanman 2009.08.19. 22:26:37

Vagy piszok az optikán vagy pedig egy furcsa fényjelenség:)
süti beállítások módosítása