HTML

namhanman, a Korea-fan

Namhanman meets Korean popular culture. Namhanman is based in Budapest, Hungary. Contact: namhanman@gmail.com /// Célkeresztben a dél-koreai popkultúra (kiváltképp a filmművészet). Hírek és villámkritikák a Koreai Köztársaság (Daehan Minguk) mozgóképtermésének gyöngyszemeiről.

Utolsó kommentek

A nap koreai szava

2009.09.10. 00:00 namhanman

Infobox: Koreai nyelvoktató tévéműsorok angol nyelven

Kilistázom ezeket a remek edutainment-sorozatokat, hátha rajtam kívül más is hasznát veszi:

- Let's speak korean! (teljes season 1): ez a legrégebbi fellelhető verzió, bájosan iskolás, érdemes belenézni, de az elkövetkező szériák erősebbek.

- Let's speak korean! (teljes season 2): a koreai-amerikai Lisa Kelley és az amerikai sztártanár, Stephen Revere kollaborációja két lelkes tanulóval megspékelve; a teljesen kezdőknek nem ajánlom, mert ehhez már profi módon kell tudni a hangeult. Sűrű az adás, sokat nem cicóznak, ebben a szezonban érzem a legerősebbnek a grammatikai részt, amit Steven mindig szépen el is magyaráz. A kultúrtörténeti intermezzoért (Korean insight-szegmens) dicséret jár.

- Let's speak korean! (teljes season 3): a 130 részes sorozat egy az egyben a Darakwon által kiadott Arirang Korean Basics című két kötetes tankönyv fejezeteit követi, ekként kombinálva a leghatékonyabb. Szerintem ez a legszórakoztatóbb évad az összes közül,  a  tanulók sikerélményét szem előtt tartva nem sokat markol, leckénként egyetlen két mondatos dialógust prezentál, amelyet aztán szétcincál Lisa Kelley és Kim Young, az új koreai-amerikai tanár. Az igazi mókamester egyébként az amerikai diák, Blake, aki  a korábbi kiadásban tapasztalt feszengés meg idegeskedés helyett elengedi magát és felszabadultan marháskodik.

- Let's speak korean! (néhány epizód a season 4-ből): e szezonról már értekeztem a blog hasábjain.

2 komment

Címkék: infobox


A bejegyzés trackback címe:

https://namhanman.blog.hu/api/trackback/id/tr821372231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pdiana 2009.09.18. 12:50:32

Hello David....ma eppen nezelodtem a youtubeon es talaltam egy igazi gyongszemet, termeszetesen az Iris forgatasaval kapcsolatban...csekkoljatok le:)
www.youtube.com/watch?v=Fp0LnnxdVzo

namhanman 2009.09.19. 15:21:25

Kézcsókolom, szuper anyag, köszi, ennél már csak a jobb, amikor Jeong Joon-ho meg Lee Byung-hun egymást ugratja a sajtótájékoztatón, Kim Tae-hee pedig szénné röhögi magát: www.youtube.com/watch?v=KNEZG2tgUNk&feature=related
süti beállítások módosítása