HTML

namhanman, a Korea-fan

Namhanman meets Korean popular culture. Namhanman is based in Budapest, Hungary. Contact: namhanman@gmail.com /// Célkeresztben a dél-koreai popkultúra (kiváltképp a filmművészet). Hírek és villámkritikák a Koreai Köztársaság (Daehan Minguk) mozgóképtermésének gyöngyszemeiről.

Utolsó kommentek

A nap koreai szava

2011.09.22. 02:51 namhanman

Koreai filmklub október 5-én!

Október 5-én (szerdán) a megszokottól eltérően, este 8 órától kerül megrendezésre a koreai filmklub következő kiadása az Örökmozgó moziban, amikor is Jeong Jae-eun Vigyázz a cicámra (고양이를 부탁해 aka. Take Care of My Cat) című 2001-es alkotását fogjuk levetíteni.

A filmről magyar nyelven röviden Géczi Zoltán írt  a Filmvilág 2005/10. számában (lásd Kistigris, ha felcseperedik): "A Vigyázz a cicámra nemes veretű dráma, amelynek főszereplői ifjú hölgyek: e lélekszorongatóan szép filmköltemény öt kisasszony történetét mutatja be, kik az iskolapadból kilépve keresik a boldogulás útját. Szereplőink lepukkant környékeken laknak, állásinterjúkra járnak, vacak melókat végeznek, hétköznapi kínkeservekkel és váratlan tragédiákkal küszködnek, miközben próbálják életben tartani barátságukat. A cicás történet megmutatja, hogy a prosperáló gazdasággal bíró országban sem könnyű az egyedülálló lányok élete, nem csupán cuki mosolyt és kölkös kedélyt igényel az érvényesülés; hitelességét tekintve pedig különösen beszédes az a tény, hogy a Vigyázz a cicámra egy fiatal rendezőnő első filmje volna."

Adam Hartzell és Kim Kyu-hyun, a koreanfilm.org filmkritikusai az elmúlt évtized 10 legjobb dél-koreai filmje között tartják számon ezt a művet.

A filmet eredeti koreai hanggal és magyar felirattal vetítjük, a belépés pedig felnőtteknek 600, diákoknak 450, míg nyugdíjasoknak 300 forint lesz. Facebookon jelezhettek, ha jöttök.

Angol feliratos trailer:

Szólj hozzá!

Címkék: hírek


A bejegyzés trackback címe:

https://namhanman.blog.hu/api/trackback/id/tr683244887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása