HTML

namhanman, a Korea-fan

Namhanman meets Korean popular culture. Namhanman is based in Budapest, Hungary. Contact: namhanman@gmail.com /// Célkeresztben a dél-koreai popkultúra (kiváltképp a filmművészet). Hírek és villámkritikák a Koreai Köztársaság (Daehan Minguk) mozgóképtermésének gyöngyszemeiről.

Utolsó kommentek

A nap koreai szava

2010.11.10. 14:42 namhanman

G20, avagy hogyan lesz egy ázsiai kistigrisből nagy tigris

Noha a koreai fiataloknak november 11-e kapcsán előbb ugrik be a Pepero Day, mint a G20-as csúcstalálkozó, mi nem hagyhatjuk szó nélkül az eseményt, tekintve, hogy jelentősége a '88-as szöuli olimpiához mérhető. Ha eddig bárki is kételkedett volna abban, hogy Dél-Korea világgazdasági tényező, az most vizsgálja meg azt a tényt, hogy a G7-es államok területén kívül, Ázsiában itt  rendezik meg  először ezt a csúcstalálkozót. Nem Kínában, nem Indiában, hanem a Koreai Köztársaságban.

22 év elteltével ez megint egy olyan alkalom, amikor Dél-Korea megmutathatja magát a világnak és eldicsekedhet azzal a nagyon is irigylésre méltó eredménnyel, amit az elmúlt 50 évben elért: a koreai háború pusztítását követően a világ egyik legszegényebb állama a gazdasági csodát követően fejlődő országból fejlett ország lett, holnap pedig a világ 20 legnagyobb gazdasági hatalmának a vezetőjét látja vendégül, hogy együttes erővel keressenek autentikus válaszokat a globális pénzügyi és gazdasági problémákra.

A felkészülés időszakáról végtelen számú anyagot lehet olvasni a Korea Times-tól a Chosun Ilbón át a Yonhap hírügynökség cikkeiig, én most a Koreai Köztársaság magyarországi nagykövetének (Suh Chung-ha) a Világgazdaságban megjelent írását ajánlanám az olvasók figyelmébe.

Alább az esemény hivatalos dalának (Let's Go) klipje látható -- a résztvevők számának megfelelően -- 20 k-pop nagyágyú előadásában:

5 komment

Címkék: offtopic


A bejegyzés trackback címe:

https://namhanman.blog.hu/api/trackback/id/tr752438525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2010.11.10. 16:56:32

azért mexikót, argentínát és indiát nem nevezném a leggazdagabb országoknak, sőt.

tommerman 2010.11.10. 17:06:52

pontosítani kéne, legnagyobb gazdaságok. és így már érthetővé válik india, argentina, mexikó is.

harpo 2010.11.10. 21:33:02

A 20 kpop nagyágyú erős túlzás, ők inkább kezdő-haladó huszonéves popsztárocskák még, de némelyikből lehet majd nagyágyú. Seo In Gook-nak mindenképp drukkolok :)

Cotta · http://koreainyelv.freeblog.hu 2010.11.15. 08:03:08

Nocsak, nocsak, micsoda lelkesítő dal :)! Azért a nagyágyúk közül én Raint hiányolom :)). De szuperek!
süti beállítások módosítása