HTML

namhanman, a Korea-fan

Namhanman meets Korean popular culture. Namhanman is based in Budapest, Hungary. Contact: namhanman@gmail.com /// Célkeresztben a dél-koreai popkultúra (kiváltképp a filmművészet). Hírek és villámkritikák a Koreai Köztársaság (Daehan Minguk) mozgóképtermésének gyöngyszemeiről.

Utolsó kommentek

A nap koreai szava

2008.04.06. 15:52 namhanman

Jeon Do-yeon

Dél-Korea jelenlegi első számú színésznője, az 1973-as születésű Jeon Do-yeon (ejtsd: Csan Do-jan, zárt "a"-val) televíziós sorozatokban kezdte pályafutását, a gyöngyvásznon első ízben 1997-ben, Han Suk-gyu mellett tűnt fel a The contact című finom szövésű melodrámában. Legyen bár gengszterfőnökbe habarodó doktornő (A promise), szerelmes diáklány (Harmonium in my memory), hűtlen feleség (Happy end), erélyes özvegy (Untold scandal), vadóc énekesnő (No blood no tears) vagy tragikus sorsú prostituált (You are my sunshine), szerepeit egyaránt kivételes érzékenységgel formálja meg -- nem véletlen, hogy a "Kaméleon" becenév hagyományozódott rá. A tavalyi cannes-i filmfesztiválon hazájában elsőként érdemelte ki a legjobb színésznőnek járó díjat a Secret sunshine című megrázó drámában nyújtott alakításáért (a kisgyermeke elvesztését követően egy keresztény gyülekezetbe menekülő anya kálváriájának megjelenítése páratlan bravúr: nem csupán eljátssza, hanem fájdalmas hitelességgel át/megéli a szörnyű traumát).

Galéria

2 komment

Címkék: színésznők


A bejegyzés trackback címe:

https://namhanman.blog.hu/api/trackback/id/tr83413700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

krumplipüré · http://zzzblog.freeblog.hu 2008.04.06. 18:33:51

bémeg, biztos ő van a képen? :S

namhanman · http://namhanman.blog.hu 2008.04.06. 23:28:31

Naja, csak rövid frizurával. Látod mögötte a Miryang poszterét is.
süti beállítások módosítása