HTML

namhanman, a Korea-fan

Namhanman meets Korean popular culture. Namhanman is based in Budapest, Hungary. Contact: namhanman@gmail.com /// Célkeresztben a dél-koreai popkultúra (kiváltképp a filmművészet). Hírek és villámkritikák a Koreai Köztársaság (Daehan Minguk) mozgóképtermésének gyöngyszemeiről.

Utolsó kommentek

A nap koreai szava

2009.01.30. 15:35 namhanman

Szignál

Vége a vizsgaidőszaknak, még ízlelgetnem kell ezt a sok szabadidőt, egyelőre furcsa érzés, mindenesetre a blog ünnepélyesen feltámad, s igyekszem rendszerességet vinni az eddig igen szeszélyesnek mondható frissítésekbe.

Mi történt januárban a dél-koreai film világában?

- Megérkeztek a tavalyi év hivatalos összesítései a bevétel és a nézettség tekintetében (lásd még a Korean Film Council Korean Cinema 2008 című publikációját).

- 2008 utolsó negyedévének két nagy sikerfilmje, a Speedy scandal (aka. Scandal makers) és a Frozen flower továbbra is arat a mozikasszáknál.

- Megszületett Jeon Do-yeon és Kim Hee-seon kisbabája.

- Darcy Paquet közzétette a tavalyi esztendőre vonatkozó top 10-es listáját (időközben én is megnéztem a My dear enemy-t, le vagyok nyűgözve, kritika hamarosan).

- Újabb színvonalas kiadványt adott ki a KOFIC Who's who in korean film industry: directors címmel.

- Új vezetőt neveztek ki Dél-Korea legnagyobb filmgyártó- és forgalmazó nagyvállalatának (CJ Entertainment) élére.

- December legvégén, fél éves késéssel végre megjelent a Koreapopwars-os Mark James Russell Pop goes Korea: Behind the revolution in movies, music and internet culture című munkája, amely januárban hozzám is megérkezett. Hiánypótló anyag, könyvkritika hamarosan.

Szólj hozzá!

Címkék: hírek


A bejegyzés trackback címe:

https://namhanman.blog.hu/api/trackback/id/tr62912587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása