HTML

namhanman, a Korea-fan

Namhanman meets Korean popular culture. Namhanman is based in Budapest, Hungary. Contact: namhanman@gmail.com /// Célkeresztben a dél-koreai popkultúra (kiváltképp a filmművészet). Hírek és villámkritikák a Koreai Köztársaság (Daehan Minguk) mozgóképtermésének gyöngyszemeiről.

Utolsó kommentek

A nap koreai szava

2009.09.01. 14:36 namhanman

In memoriam Jang Jin-yeong (1974-2009)

Szomorúan indul a szeptember: elhunyt a dél-koreai mozi egyik bájos és tehetséges színésznője, a mindössze 35 éves Jang Jin-yeong. A gyomorákkal egy esztendeje viaskodó művésznő karrierje Kim Ji-woon nagyszerű szatírájával, a The foul kinggel indult (a főszereplő Song Kang-ho pankrátor-trénerének lányát alakította), és csupán egy évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy színészi teljesítményét már díjakkal is honorálják (lásd az új k-horror egyik alapvetéseként számon tartott Sorumot). Ezek után két melodráma-szerep következett: előbb a kevésbé jelentékeny Over the rainbow-ban, majd pedig a The scent of love-ban, amelynek befejezésében a sors különös iróniája folytán a gyomorrák végez vele... A személyes kedvencemet jelentő Singles a párkapcsolati szerencsétlenkedések sziporkázóan szellemes, meleg humorú mozija; számomra ebben a szerepben volt a legemlékezetesebb. A  dél-koreai filmszínház-kasszáknál legendásat hasaló, ám jobb sorsra érdemes Blue swallow-ban Korea első női pilótáját formálta meg, míg a Between love and hate-ben egy szerelmi háromszögbe keveredő felszolgálólányt játszott el bravúrosan. Utolsó szerepét az SBS csatorna Lobbyist című sorozatában kapta.

Végezetül álljon itt X megemlékezése e ragyogó színésznőről.

Galéria

Szólj hozzá!

Címkék: színésznők


A bejegyzés trackback címe:

https://namhanman.blog.hu/api/trackback/id/tr761352980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása