HTML

namhanman, a Korea-fan

Namhanman meets Korean popular culture. Namhanman is based in Budapest, Hungary. Contact: namhanman@gmail.com /// Célkeresztben a dél-koreai popkultúra (kiváltképp a filmművészet). Hírek és villámkritikák a Koreai Köztársaság (Daehan Minguk) mozgóképtermésének gyöngyszemeiről.

Utolsó kommentek

A nap koreai szava

2009.11.10. 22:47 namhanman

Hírek + napi muzsikaszó

- A berlini fal leomlásának 20. évfordulója alkalmából a Chosun Ilbo a Koreai-félsziget potenciális egyesítéséről közölt egy összeállítást.

- Ugyanitt az észak-koreai feketepiacon árusított dél-koreai tévészériákról is elmélkednek.

- Megjelent a Korean Cinema Today harmadik száma, amely ingyenesen letölthető a KOFIC (Korean Film Council) honlapjáról.

- Jang Dong-gun és Ko So-young a legújabb ünnepelt sztárpár.

- November 6-án tartották az idei Daejong (Grand Bell) filmes díjátadó gálát, ahol teljesen érthetetlen módon a harmatgyenge Divine weapon lett a legjobb film (a Mother, a Take off, a Haeundae és a Sky and sea ellenében). Jó hír viszont, hogy az elbűvölő Kim Kkot-bi (Breathless) vihette haza a női felfedezettnek járó elismerést. A nyertesek listája itt, megemlékezés itt, képek itt, az ünnepség teljes egészében pedig itt tekinthető meg.

- X monumentális esszéje a helyi történelmi drámákról (sageuk) és a '90-es évek egyik fontos, ám kevéssé ismert dél-koreai mozijáról (Eternal empire). Erre már tényleg nincs mit mondani: abszolút csúcsteljesítmény. Ja, és most már twitterezik is.

- A mai muzsikaszó az SNSD frontemberének (Tae-yeon) egyik rendhagyó felvétele, amelyen jazzt énekel. Semmi különös, mindenesetre kifejezetten üdítő érzés minimális improvizációt hallani egy amúgy termékesített, robotizált csajtól:

6 komment

Címkék: hírek


A bejegyzés trackback címe:

https://namhanman.blog.hu/api/trackback/id/tr541516801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gianni7 2009.11.12. 09:53:33

Ne már, a Divine Weapon, mint legjobb film?! Te jó ég... :)

bumcibogyó 2010.01.07. 17:35:12

Szia, dugjuk össze, amink van. Én is nyomozok X után. Ami Twitter címet feltettél, az nem jó. Próbáld meg ezt, szerintem ő lesz az:

twitter.com/themisterx

Én eddig annyit tudok róla, hogy a WITH S2 kdrama fordítócsapat tagja, és szerényen csak úgy nevezik, hogy a "mi sageuk gurunk". Amiket feltettél tőle, azzal az arcával én még nem találkoztam, bár kerestem, hol blogol. Biztos azért ír ritkán, mert fordítja a kdramáka, a köv. munkája a Chuno lesz, amit ezen a héten kezdett vetíteni a KBS2.

bumcibogyó 2010.01.07. 17:37:53

Location-nak annyit írt: Nirvánában

namhanman 2010.01.08. 17:42:27

Szia bumcibogyó,

hidd el, dec. 26-ig működött a régi twitterje, úgy tűnik, címet váltott a mester:)

Köszi az infót, a fordítói tevékenységéről nem tudtam, valszeg azért, mert noha követem az alapvető k-drámás híreket, de nem nézek koreai sorozatokat (mint ahogy más nemzetiségű sorozatokat sem -- ehhez a hitvallásomhoz ragaszkodom:)). A Chunoba Lee Da-hae miatt lehet, hogy belekukkantok:)

Amúgy el sem tudom képzelni, milyen polgári foglalkozása lehet X-nek, ha állandóan fansubol meg blogol a twitchfilmen... A soompira is egy csomót írt már.

bumcibogyó 2010.01.10. 10:22:54

Nem fogod elhinni mit találtam. Ez X blog oldala:

www.mediamob.co.kr/misterx/Blog.aspx

Koreaiul ír benne, úgyhogy nekem annyi, de te talán kihámozol belőle valamit.

namhanman 2010.01.10. 14:09:34

Szia bumcibogyó,

óriási császár vagy, megtaláltam az oldalán az e-mail címét!^^ Köszi szépen az infót!
süti beállítások módosítása