HTML

namhanman, a Korea-fan

Namhanman meets Korean popular culture. Namhanman is based in Budapest, Hungary. Contact: namhanman@gmail.com /// Célkeresztben a dél-koreai popkultúra (kiváltképp a filmművészet). Hírek és villámkritikák a Koreai Köztársaság (Daehan Minguk) mozgóképtermésének gyöngyszemeiről.

Utolsó kommentek

A nap koreai szava

2009.06.28. 02:03 namhanman

Exkluzív riport az Iris forgatásáról!

Elnéztem az Iris forgatására, pocsék egy esős nap volt, nem véletlen, hogy legnagyobb bánatomra végül épp az időjárás miatt elhúzódó forgatásra hivatkozva mondták le a sorozat sztárjai a dél-koreai filmhét megnyitóján való részvételt. A helyszín ezúttal az Országos Széchenyi Könyvtár előtere volt, egy kulcsfontosságú jelenet felvételébe csöppentem bele, amely nem ment túl zökkenőmentesen: ha nem vették fel legalább tízszer, akkor egyszer sem.

Maga az észak-koreai elnök, Kim Jong-il érkezett a testőreivel, a színen feltűnt Kim So-yeon (felteszem északi kémnőt játszott, ugyanis a sorozat masszívan Kang Je-gyu Shiri című alapvetéséből táplálkozik: még a frizurája is olyan volt, mint amilyet Kim Yoon-jin viselt az 1999-ben bemutatott akció-kémfilmben), ám hiába a sok smasszer, a toronyból egy mesterlövész lepuffantja az elnököt, a statiszták sikítva tovaszaladnak, Kim So-yeon pedig bánatában sírva fakad. Lássuk mindezt képekben.

Az első kocsival érkezett az észak-koreai elnök.

Felhívnám a figyelmet a testőre mellett található elnökre, illetve az autó legelején látható két zászlócskára (magyar és észak-koreai).

A sorozat rendezője, Kim Kyoo-tae instruálja a stábtagokat: "Gyerekek, onnan lövik majd szíven Kim Jong-ilt!"

A monitor egy darab halott Kim Jong-ilt tartalmaz.

Miként látható, két kamerával rögzítették az eseményeket ezen a pompás nyári napon.

A mesterlövész, aki ideológiailag nem elég képzett.



Fiúk, már késő. Az elnök halott.

Joggal merül fel a kérdés, hol maradnak a képek a nehézsúlyú sztárokról (Lee Byung-hun, Kim Tae-hee). A válasz igen prózai: ekkor speciel nem voltak jelen a forgatás helyszínén. Jeong Joon-ho ott volt, rendkívül unta magát, beült a pihenésre kijelölt Kia terepjáróba és a Taewon Entertainment egyik felügyelő főarcával közösen elszívott egy cigarettát. Vigasztalásul itt vannak a hivatalos fotók a pesti forgatásról.

HIBAIGAZÍTÓ UPDATE: október 14-én este levetítette a KBS2 a sorozat első epizódját, amelyben rögtön benne is volt ez a jelenet, ám valójában nem Kim Jong-ilt puffantották le benne, csupán csak egy magas rangú észak-koreai politikust.

4 komment

Címkék: exkluzív


A bejegyzés trackback címe:

https://namhanman.blog.hu/api/trackback/id/tr571212860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gianni7 2009.06.28. 08:54:21

Köszi, köszi, köszi!
Lesz még ilyen? :)

namhanman 2009.06.28. 14:41:40

Sajna nem, mert most hétvégén utaznak haza, én pedig csak egyszer tudtam őket meglátogatni a vizsgaidőszak miatt:(

pdiana 2009.07.07. 04:34:36

Hello David....ha szerEtned at kuldok nemi vizualis latnivalot a forgatason toltott 4 hosszu napomrol,amivel bovitheted a bejegyzest....^^
Remelem minden rendben veletek otthon..es toljatok a holidayt ezerrel... en nem panaszkodom..sokszor belevetem magam a Seouli ejszakaba...HAHAHA....de varom mar hogy gyertek...mert sok tennivalo van itten errefele^^

pdiana 2009.07.07. 04:34:44

Hello David....ha szerEtned at kuldok nemi vizualis latnivalot a forgatason toltott 4 hosszu napomrol,amivel bovitheted a bejegyzest....^^
Remelem minden rendben veletek otthon..es toljatok a holidayt ezerrel... en nem panaszkodom..sokszor belevetem magam a Seouli ejszakaba...HAHAHA....de varom mar hogy gyertek...mert sok tennivalo van itten errefele^^
süti beállítások módosítása