HTML

namhanman, a Korea-fan

Namhanman meets Korean popular culture. Namhanman is based in Budapest, Hungary. Contact: namhanman@gmail.com /// Célkeresztben a dél-koreai popkultúra (kiváltképp a filmművészet). Hírek és villámkritikák a Koreai Köztársaság (Daehan Minguk) mozgóképtermésének gyöngyszemeiről.

Utolsó kommentek

A nap koreai szava

2011.08.25. 17:23 namhanman

Koreai filmklub szeptember 7-én!

 

A nyári szünet után szeptember 7-én (szerdán) 18 órakor ismét jelentkezik az Örökmozgó mozi koreai filmklubja. Az új évad tiszteletére egy kivételesen erős produkciót választottunk: a Bácsi (아저씨 aka. The Man From Nowhere) 2010 legnézettebb koreai nagyjátékfilmje volt, amely Az üldöző (The Chaser) óta folyamatosan brutalizálódó koreai thrillerek egyik pompázatos teljesítményeként értékelhető. A Bácsi mindenekelőtt azzal hívja fel magára a figyelmet, hogy egy feminin, nőiesen finom arcvonásokkal rendelkező, ún. kkotminam-ot (szó szerint: "virág-szép-férfi", vagyis szépfiú) tesz meg főszereplőnek (Won Bin, lásd Taegukgi, Mother) és egy kevés beszédű, rejtélyes múlttal rendelkező titkos ügynököt kreál belőle, aki rendet tesz az alvilágban, miután elrabolják a zálogháza szomszédságában lakó drogfüggő sztriptíztáncosnőt és annak kislányát (Kim Sae-ron, lásd A Brand New Life).

Akárcsak a tavalyi esztendő másik híres-hírhedt koreai bosszúfilmje (I Saw the Devil), a Bácsi is képregénybe illő, papírmasé karakterekkel dolgozik, egyszerű, mint a lejtő és semmi újdonságot nem mutat fel, ugyanakkor hihetetlen magabiztossággal levezényelt, professzionális kivitelezésű, elemi erejű letétemény, amely mesterien ért a feszültségkeltéshez, példátlan brutalitásával sokkolja a nézőt és olyan iszonyatos tempót diktál, hogy egyszer sem nézünk az óránkra a 120 perces játékidő alatt.

A filmet eredeti koreai hanggal és magyar felirattal vetítjük, a belépés pedig felnőtteknek 600, diákoknak 450, míg nyugdíjasoknak 300 forint lesz. Facebookon jelezhettek, ha jöttök. A film megtekintését csak erős idegzetű, 18 év feletti nézőinknek ajánljuk.

Angol feliratos trailer:

Szólj hozzá!

Címkék: hírek


A bejegyzés trackback címe:

https://namhanman.blog.hu/api/trackback/id/tr163180209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása