HTML

namhanman, a Korea-fan

Namhanman meets Korean popular culture. Namhanman is based in Budapest, Hungary. Contact: namhanman@gmail.com /// Célkeresztben a dél-koreai popkultúra (kiváltképp a filmművészet). Hírek és villámkritikák a Koreai Köztársaság (Daehan Minguk) mozgóképtermésének gyöngyszemeiről.

Utolsó kommentek

A nap koreai szava

2008.04.27. 23:21 namhanman

A palota ékköve az M1-en

Jó másfél hónapos fáziskéséssel írok most e hírről (március 10-én kezdték el sugározni e szériát), ami leginkább annak köszönhető, hogy egyáltalán nem nézek tévét, másrészt pedig annak, hogy nem értek a sorozatokhoz.

A Winter sonata mellett a legismertebb koreai televíziós sorozatnak (Kdrama) számító Jewel in the palace honi bemutatása azért jelentős hír, mert a hallyu Európában eleddig csupán a szórványosan forgalmazásra kerülő dél-koreai nagyjátékfilmek, illetve a képregények (manhwa) kapcsán szivárgott be a köztudatba (nem úgy, mint a Távol-Keleten vagy az USA-ban, ahol ezek a tévésorozatok rendkívüli népszerűségnek örvendenek). Az MTV tette e tekintetben akár forradalminak is nevezhető.

Tegyük azonban hozzá a bátortalanságot és a hangsúlyozottan kísérleti jelleget, amelyet a délelőtt 10 órás sugárzás jelez: ezen idősávban a GYES-en lévő kismamákon, a nyugdíjasokon és a munkanélkülieken kívül szinte senki nem néz tévét. A sorozat szakmai konzulense (Csoma Mózes, mindenkinek ajánlom szíves figyelmébe az újonnan megjelent, hiánypótló kötetét) azonban nem hivatalosan azt nyilatkozta, hogy ha sikeres lesz A palota ékköve, akkor másodjára is levetíti a Magyar Televízió, immáron főműsoridőben.

A koreaiak imádják a nemzeti múltjukat felelevenítő kosztümös alkotásokat (lásd az elmúlt 1-2 év legnagyobb favoritjának számító Jumongot), illetve a melodrámákat (lásd a Bae Yong-joont regionális sztárstátuszba katapultáló Winter sonatát): a széles körben körülrajongott szériáik rendszerint e két elemet ötvözik olyan jól csengő nevek kíséretében, mint A palota ékkövének főhősnőjét megszemélyesítő Lee Yeong-ae (One fine spring day, Joint security area, Sympathy for lady vengeance) vagy az All in férfihősét jelentő Lee Byung-hun (Joint security area, A bittersweet life).

47 komment

Címkék: hírek


A bejegyzés trackback címe:

https://namhanman.blog.hu/api/trackback/id/tr96444688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZSUZSI 2008.04.28. 12:43:40

NAGYON TETSZIK A SOROZAT. KÁR, HOGY A DÉLELŐTTI MŰSORSÁVBAN VETÍTI AZ M1.
ELŐSZÖR A KURIÓZUM- JELLEGE MIATTA KEZDTEM EL NÉZNI. DE MA MÁR MINDEN DÉLELŐTT A KÉPERNYŐ ELÉ VONZ. ANYUKÁMAT IS MEGFERTŐZTEM MÁR VELE.

Pallos Levente 2008.04.28. 21:01:47

Egész Kelet-Ázsiában óriási siker volt ez a sorozat: Hongkongban sok fiatalt indított a koreai tanulására, szinte divatossá vált. Tajvanon országimázs-reklámokban használták a koreaiak (kb. gyere a Palota ékköve országába szlogennel), a KFC egy kimcsis termék bevezetését alapozta a sorozatra.

Silent Hill 2008.05.01. 15:10:41

Én is nagyon szeretem. Csak az első 5 percben nem értettem, hogy mit látok a tévében, aztán rájöttem, hogy valami értelmeset :)

Nagy előrelépés ez a kereskedelmi csatornákhoz képest, bár én a helyükben már most főműsoridőbe tenném - mert ha ismételni kezdik, nekünk lesz rossz, akik hűségesen néztük :)

Viki 2008.05.09. 10:50:51

Sziasztok! Nekem nagyontetszik a sorozat és már nagyon kiváncsi vagyok a végére, de nem tudom megnéznim, mert dolgozom, nincs meg véletlenül valakinek ha igen kérem írja meg nekem! Nagyon Fontos Lenne!!
Légyszi!!! :)

Beyonder 2008.05.10. 21:26:48

1 epizódot végignéztem, és ahhoz képest, hogy melodráma, meg nem az én műfajom, tolerálható. Szépek a kosztümök, meg a lányok (jó, hogy írod Lee Yeong-ae-t, le nem esett volna, hogy ő az), inkább ez legyen főműsoridőben, mint a latin (brazil, mexikói, olasz) borzalmak.

szikora mariann 2008.05.11. 09:24:50

A világon a legjobb fílmek közzé tartozik!függője lettem,mert olyan eredeti és élettel teli fílmecske,Jang-geum,meg nagyon jó szereplő,hasonulok vele!A sorozatot,bárcsak ismételnék majd!!!minden jót! Mariann

Pallos Levente · http://www.pallos.tk 2008.05.12. 19:25:52

Viki!

Nekem megvan DVD-n. A hangsávon választhatsz a mandarin, kantoni vagy koreai nyelv közül. Megfelel?

Andreea 2008.05.21. 11:42:52

Levente!
Ha a vonalon vagy akkor kerlek irj a p_andreea@freemail.hu-ra, mert mondtad, hogy megvan DVD es megszeretnem en is vasarolni, ha magyarul van meg

Gina 2008.05.21. 13:48:34

Én igyekszem kevés sorozatot nézni, mert sokat dolgozok és nem télik rá az időmből, a szappanoperákat még kerülöm, de én is rabjává váltam. Videón veszem fel néha, de sokszor sikértelenül, főleg az öreg videó és a szétszórtságom miatt... a kábel átdugása miatt ma nem vettem fel semmit :(

Én is támogatnám ha például lenne ismétlés este is, de persze főműsöridőben is leadhatják, másoknak is biztosan tetszene... Én még majd megoldom, hogy megnézzem az utolsó részt, legfeljebb nem megyek dolgozni aznap.

szikora mariann 2008.05.21. 19:32:45

Imádni való sorozat!!Nekem minden perce érdekes.Nagyon szeretném,ha ismételnék,mert felvenném....Valamikor sírok,majd nevetek !csak ajánlani tudom mindenkinek!!!! Üdv:Mariann.

Bné. Kállay Patrícia 2008.05.24. 21:27:51

Nagyon szeretem a sorozatot,és sokat tanultam belőle a koreai gyógyításról.Ha hozzá lehet jutni magyar nyelvű DVD-n, én is boldogan megvenném!!!

Izé 2008.05.27. 16:15:30

Adok két linket onnan, per ma 1-49-ig szerepelnek azoka címek amelyekkel leszedhetitek a megauploadról: forum.sg.hu/listazas.php3?id=1171127587&order =reverse&index=1&azonosito=matyagi www.mp3portal.hu/viewtopic.php?f= 52&t=13286&st=0&sk=t&sd=a&start=90

Kriszta 2008.05.29. 18:12:14

Imádom ezt a sorozatot. Mikor beteg voltam, akkor néztem először ezt a filmet. Nagyon megszerettem, mivel nagyon szeretem a kínai, koreai és más egyéb filmet. Csak az volt a gond, hogy miután meggyógyultam már nem tudtam nézni, mivel délelőtt játszották le az M1-en, én meg akkor iskolában vagyok/voltam. Nagyon megszerettem és a kedvenc sorozataimhoz sorolom be. .Kár, hogy már nem tudom nézni. Most volt az utolsó része és sajnos nem láttam. Remélem lejátszák majd mégegyszer. De akkor majd ne délelőtt játszák le, ha lehet, hanem délután úgy 5 óra körül vagy este. Köszi

kovacs akos 2008.05.29. 20:31:50

Remek sorozat!
A háttérről itt olvashatsz:

giorgio-nane.spaces.live.com

Kovács Andrásné 2008.05.30. 00:34:29

Nagyon tettszett a sorozat, bár az elejét - kb. 10 részt - sajnos nem láttam. Azt gondolom sokak számára (akik már látták és akik nem láthatták) nagy örömöt jelentene, ha egy későbbi időpontban, főműsorként lehetőség lenne az ismétlésre.
Ami igazán különleges ebben a sorozatban a tájakon, a keleti kultúrába való bepillantáson túl a testi-lelki gyógyítással kapcsolatos, ma is aktuális tanácsok, életbölcseletek, életfilozófiák.
Igaz, hogy itt is találkozunk féltékenységgel, gyűlölettel, ármánykodással, de ennek ellenkezőjével is, nevezetesen a szeretettel, az őszinte igazán tiszta szerelemmel, a barátsággal, bátorsággal, s mindez igazán különleges, bársonyos-selymes-varázslatos módon, szinte meseszerűen, de mégis hihetően .
Csak gratulálni tudok a műsorszerkesztőnek és mindenkinek akiknek "köze van" a sorozat bemutatásához! Üdvözlettel: Kné Olgi

baba8422 2008.06.02. 23:27:49

kérek valakit akinek megvan dvd-n mondja el nekem hogy juthatok én is hozzá címem baba8422@freemail.hu

juno 2008.06.03. 13:47:01

Én az első résztől kezdve nézem (néztem, mivel sajnos-sajnos már vége) a Palota Ékköve című sorozatot és hát összefoglalva a dolgot, le a kalappal!!!
Eszméletlenül fordulatos, cselekményekben gazdag, kitűnő sorozat és még lehetne folytatni ezt a monológot nagyon-nagyon sokáig. Szinte döbbenet, az ember képtelen kivárni a következő rész eseményeit, el kezd kuslatni a neten a folytatás után, mivel egyszerűen nem tud még egyetlen egy napot sem kivárni! Tényleg elképesztő, hogy egy részben mennyi minden esemény történik, csakúgy zúdul ránk az eseményáradat, hála az isteni forgatókönyvíróknak (azért itt megemlítem, hogy történelmi alapja is van a történteknek) Tehát egy részről sem érdemes lemaradni, mivel ez a sorozat nem olyanok közül való, ahol mondjuk kihagyunk egy-két hetet, hiszen még mindig csak tervezi x.y. azt a gyilkosságot, stb. A Palota Ékköve kihagyhatatlan, ha valaki megnézi (és legalább csak az első két részt, utána már tűkön ülve fogja várni a folytatást) mindenáron Dél-Koreába szeretne eljutni, annyira magával ragadja ez az egész dolog! Remélem nem tántorít senkit sem el, hogy "sárgák" maguk a szereplők, habár egy kicsit én is tartózkodtam tőle, mivel kőkeményen amerikai sorozatokhoz vagyok szokva (jelenleg Vészhelyzet, Szökés, Született Feleségek, stb)
Annyira magával ragadó Jang-Geum története, hogy aki nem olyan természet, az is könnyezni fog, és nem csak a végén, hanem az elején, a közepén, az egész sorozat alatt. A zenéje Oscar díjas! Párszor meghallgatja az ember és kész! Ha ez a zene egy Hollywood-i Oscar-esélyes produkció betétdala lenne, az egyértelmű Oscart nyerne. Sokáig kerestem a Soundtrack-jét és megtaláltam (17 dal) Nagyon jó önmagában is hallgatni.
Állítólag az m1 szeptembertől az esti órákban megismétli az egész sorozatot (54 rész) mert hatalmas sikert ért el a nézők körében a csatorna.
Én biztos megnézem mégegyszer!

Móricz Rita 2008.06.13. 13:04:21

Szia!!! tudnál nekem információt a dvd-vel kapcsolatban???? nagyon szeretném.

kornél 2008.06.17. 13:27:31

miért nincs fenn az utolsó része itt a neten???

Jakab Ágnes 2008.06.22. 19:34:34

Sziasztok. sehogy sem tudom a zenét letölteni és a filmet sem találom a neten segitsetek. Láttam minden részét. köszi

juno 2008.06.23. 16:53:08

Kedves Ágnes! Mivel jelenleg nem emlékszem honnan töltöttem le a zenéjét, ezért arra kérlek, látogasd meg a héten ezt a fórumot, mivel meg fogom nézni az oldal címét és le fogom ide írni.

juno 2008.07.03. 18:29:58

www.piratebay.org
Itt a torrent keresésénél beírni:
Dae jang geum

Emőke 2008.08.17. 15:41:09

Én is nagyon szeretem ezt a sorozatot és a jóhír hogy még egy hét és megint elkezdik...Én nekem csak egy óriási gondom van .Sehonnan nem bírom megszerezni a zenéjét.Nem bírom letölteni.Nagyon fontos lenne.nem tudja vki elküldeni vhogy ...
Köszönöm..

Linda 2008.09.26. 22:18:26

Nagyon szeretem apalota égköve című sorozatot. Mindennap felveszem, majd este munka után megnézem. Sokat lehet tanulni ebből a filmből, és ez még jobbá teszi. Sajnos az első részét nem láttam, ezért nem minden teljesen világos számomra. Ha valakinek meg van és tudna nekem segíteni megszerezni, nagyon megköszönném!

majerandi 2008.10.01. 12:51:53

Amikor először ment a sorozat Anyukám ehhez igazitotta az életét, kinevettem érte.Most én is rákaptam csak sajna az első részekről lemaradtam! Valahol lel ehet tölteni magyarul? Meglepném vele őt is meg magamat is!

anycikoci 2008.10.01. 18:33:20

Rendszeresen nézem Apalota ékköve c.sorozatot.Ilyen lebilincselő,szórakoztatósorozatot mág nem láttam,nem beszélve arról,hogy sokat lehet tanulni belőle.Szinte együtt élünk a szereplőkkel,átérezzük a gondjaikat.Szóval remek ez a sorozat.Üdv a határontúlról.

Botra Kitti 2008.10.09. 15:02:51

HOGY RENDELHETEM MEG???????????
sziasztok KITTI

julcsi 2008.10.25. 10:29:40

Szuper ez a film azt szeretném ha többször is adnák és este is.Imádom

resurection 2008.10.29. 09:55:22

én is szeretném megrendelni és hol lehet ezt megteni?

Hegedűs Anett 2008.10.30. 14:05:36

Én mindig is szerettem asorozatokat, de ez túllő acélon.
Ez a történet egyszerűen nagyszerű.
Bátran merem ajánlani mindenkinek kicsiknek nagyoknak egyaránt!!!
Sajnos sok résztnem láttam ezért lemaradtam a történetről és ezt nagyon sajnálom, de azokat a részeket amiket megnézek érdeklődéssel figyelem, hogy mi történik a mi kis főszereplőnkel!!!

Hegedűs Anett 2008.10.30. 14:11:53

Én mindig is szerettem asorozatokat, de ez túllő acélon.
Ez a történet egyszerűen nagyszerű.
Bátran merem ajánlani mindenkinek kicsiknek nagyoknak egyaránt!!!
Sajnos sok résztnem láttam ezért lemaradtam a történetről és ezt nagyon sajnálom, de azokat a részeket amiket megnézek érdeklődéssel figyelem, hogy mi történik a mi kis főszereplőnkel!!!

julcsi 2008.11.02. 19:23:53

Imádni való sorozat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hogyan juthatok hozzá DVD-n?

Mindenkinek ajánlom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

willow 2008.11.06. 16:41:31

Sziasztok!
Nagyon imádom a sorozatot csak kár hogy olyan idöben adják amikor sokan nem érnek rá. Ha valaki tud olyan oldalt ahol megtudjuk nézni az elmulasztott részeket kérem irja meg!!!!!!
willow20@citromail.hu
Nagyon köszönöm!!!!!!!

Rocskáné 2008.11.21. 08:39:21

Sziasztok!
Olvastam, hogy juno-nak sikerült letölteni a film zenéjét. Át tudná nekem küldeni valaki, mert nekem nem sikerül! Köszönöm
rocskane.agi@freemail.hu

juno 2008.11.21. 20:27:50

www.piratebay.org
Itt a torrent keresésénél beírni:
Dae jang geum

Ezután kiválasztani ezt:
Dae Jang Geum-Volume 01-DVDrip XviD-aznV + Soundtrack

Letölteni a fájlt (torrent letöltése), majd elindítani ezt, az Utorrent nevű programmal.

A program elindulta után csak a soundtrack-eknél hagyjuk benn a pipát.
Szívesen elküldeném nem csak Neked, Mindenkinek az összes dalt, de mindez 85 Mb...
Remélem tudtam segíteni, ha viszont kicsit értetlen volt a megoldás, természetesen rendelkezésére állok Mindenkinek, aki kedveli a sorozatot, illetve a csodálatos zenéit.

Rocskáné Ági 2008.11.22. 19:57:44

Juno! Köszönöm előre is!

okidli 2008.11.23. 14:24:32

nagyon tetszik nekem is ez a sorozat én is az első résztöl kezdve nézem mindennap felveszem délben és este nézem meg.

YXSDSDA 2008.11.25. 19:20:53

hOL LEHET MEGRENDELNI A DVD-KET?

Lazányi Jánosné 2008.11.28. 19:37:38

Nagyon szép ez a film. Sajnos csak az utolsó részeket láttam. Jó lenne ha újból főműsorban adnák.
Hol lehet esetleg DVD-n megrendelni? Ha valaki tudja, kérem írjon.
Köszi

juno 2008.12.01. 14:19:31

Olvastam az elmúlt napokban egy hivatalos közlendőt, mely arról szólt lényegében, hogy tervben van Dél-Korea részéről a Dae Jang Geum 2. évada. A főszereplő azonban nem Lee Joung Ae lesz, hanem egy másik szintén helyes és fiatal színésznő. Győzzük kivárni!

tajgor 2009.10.15. 15:10:23

Sziasztok!
Ha valakit érdekel a film és meg szeretné nézni akkor van lehetősége minden hétköznap az m2 műsorán 19:25 kor kezdődik és 02:40 kor ismétlik!

tajgor 2009.10.15. 15:45:41

De a zenéjét hol lehet letölteni? Mert amit Juno írt címet ott nem találok semmit :(

lani 2009.12.02. 13:03:06

Sziasztok!
Szeretném DVD-n megszerezni. Ha valakinek megvan a cím, légyszives írjatok. Torrentttel nem tudok letölteni.

Bodzavirág4 2009.12.10. 11:40:21

Sziasztok!

Bocsi, hogy ide írok, nem találtam mást.
Nagy szükségem lenne koreai tanárokra, óvodapedagógusokra, akik szívesen dolgoznának egy kéttannyelvű oviban. Kérlek, jelentkezzetek önéletrajzzal a creative.office22-n! Kérlek, ha tudtok még oldalakat, fórumokat, ahol sikerrel járhatok ez ügyben, azt is jelezzétek!
köszönöm!

Alexnorman 2010.01.21. 15:22:53

Csodálatos történet, remek (és szép) színészek.
Örök hála, hogy egyáltalán leadta az M1!
Most már én is szeretnék eljutni Koreába.

Jan Geum 2010.02.23. 15:33:17

Heeee naon celetek mindenkit aki ide most ir
süti beállítások módosítása