HTML

namhanman, a Korea-fan

Namhanman meets Korean popular culture. Namhanman is based in Budapest, Hungary. Contact: namhanman@gmail.com /// Célkeresztben a dél-koreai popkultúra (kiváltképp a filmművészet). Hírek és villámkritikák a Koreai Köztársaság (Daehan Minguk) mozgóképtermésének gyöngyszemeiről.

Utolsó kommentek

A nap koreai szava

2008.10.06. 23:31 namhanman

Shim Eun-ha

Shim Eun-ha, a kilencvenes évek legnépszerűbb koreai színésznője 1994-ben kezdte pályafutását a The last match című, baseball-tematikájú televíziós sorozattal, első nagyjátékfilmbeli szerepét egy esztendővel később, a My old sweetheartban kapta meg. A kevésbé ismert Born to killben Jung Woo-sung (Musa, A moment to remember) mellett domborított, az igazi áttörést azonban a Christmas in August című szívszorító, lenyűgözően finom szövésű melodráma jelentette, amelyben Han Suk-kyu (Green fish, Shiri) alakította Shim párját. Az Art museum by the zoo bájos romantikus komédiájában és a Tell me something vérbő thrillerében egyaránt kiemelkedő teljesítményt nyújtott, ezért is megdöbbentő, hogy a 2000-es keltezésű koreai dogma-film (Interview) óta nem tűnt fel a gyöngyvásznon: visszavonulását hivatalosan 2002-ben jelentette be, amelyet a sorozatos találgatások miatt 2005-ben újra megerősített. Alig hét év szükségeltetett neki ahhoz, hogy egy egész nemzet a szívébe zárja: Dél-Korea kedvence a csúcson hagyta abba, hiánya különösen a fröccsöntött celebritások korában szembeszökő.

Galéria

4 komment

Címkék: színésznők


A bejegyzés trackback címe:

https://namhanman.blog.hu/api/trackback/id/tr45700414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

halas 2008.10.07. 10:41:26

en az art museum at the zoo es a karacsony augusztusban lattam, tenyleg jo szineszno volt, kar hogy abbahagyta azt hiszem gyereke es a ferje miatt fejezte be. es igazad van hogy manapsag nincs jo korai szineszno kiveve Bea Doona-t, aki orok kedvenc nekem :) illetve a csaj a too beautiful to lie-bol, most is csinalt egy jo filmet a lovers of 6 years

namhanman · http://namhanman.blog.hu 2008.10.07. 11:17:45

Kim Ha-neul-re gondolsz, aki a My tutor friendben volt, igen, ő is aranyos.

halas 2008.10.07. 13:13:35

igen igen o az :)
ok ketten jatszani is tudnak nem ugy mint sok felkapott sztarocska.
amugy az elobb elirtam Bae Donna, nem bea, bea az gyozike felesege :)

namhanman · http://namhanman.blog.hu 2008.10.07. 19:26:09

Jó is, hogy írtad Bae-t, majd róla is csinálok egy ilyen összefoglalót, mert tényleg fontos arc.
süti beállítások módosítása