HTML

namhanman, a Korea-fan

Namhanman meets Korean popular culture. Namhanman is based in Budapest, Hungary. Contact: namhanman@gmail.com /// Célkeresztben a dél-koreai popkultúra (kiváltképp a filmművészet). Hírek és villámkritikák a Koreai Köztársaság (Daehan Minguk) mozgóképtermésének gyöngyszemeiről.

Utolsó kommentek

A nap koreai szava

2009.02.15. 03:03 namhanman

Koreai nyelvkönyvek

Tekintsünk át néhány angol nyelvű koreai nyelvkönyvet, amelyeket különféle netes tárhelyeken lelhetünk fel pdf formátumban:

Korean for dummies (használható anyag kezdőknek, negatívuma, hogy egyáltalán nem használ hangeul-t, tehát az RR-t nagyon kell vágni hozzá, pozitívuma a telibetalált 10-es gyűjtések, mint pl. 10 dolog, aminek a használatát kerüld el Koreában, 10 kedvenc koreai kifejezés, 10 mondat, amely "koreaivá" varázsol stb.)

Using korean -- a guide to contemporary usage (ez a legkomolyabb anyag, amit felleltem, tele nyelvtani és stilisztikai finomságokkal, kezdőknek nem ajánlom). Kicsomagolásnál a password: ebooksclub.org.

The korean language structure, context and use (nyelvészeti megközelítésű anyag, érdekességből linkelem ki, a latin betűs átírási rendszerekről szóló része különösen értékes)

Basic korean: a grammar and workbook (nagyon pöpec, alapvető nyelvtani összefoglaló, néhány rövid feladattal kiegészítve)

Intermediate korean: a grammar and workbook (tökéletes, mostanság ez a kedvencem; aki bírta az előbbi basic-es kötetet, az ezt is imádni fogja)

Korean through english: book 1 (gyakorlatilag megegyezik a két kötetes, Arirang Korean basics-sorozattal, csak minimáldizájnban, kezdőknek ugyancsak kifogástalan)

Making out in korean: revised edition (ezen szakadtam a röhögéstől, olyan laza, szinte végig tegező formát (banmal) használ, tele van szlenggel, kezdőknek nem ajánlom, mert bezavarhat, egyébként kötelező)

Elementary korean (nagyon alapos munka, zéró dizájnnal, a hozzá tartozó audio CD anyaga itt érhető el, az első leckében például briliánsnak tartom azt, ahogy a hangeul megtanítása után úgy ér el sikerélményt a zöldfülű tanulóknál, hogy az angolból fonetikusan átírt, ekként rögvest beazonosítható országneveket kell hangosan felolvasni)

Korean phrasebook (pöpec kifejezéstár, mindenkinek ajánlható, a hangeul mellett a McCune-Reischauer-féle átírást használja)

Korean grammar for international learners (egyértelműen a legteljesebb és a legkomolyabb koreai nyelvtani összefoglaló a nyelvkönyvpiacon, ellenben korántsem mondható felhasználóbarátnak)

6 komment

Címkék: infobox


A bejegyzés trackback címe:

https://namhanman.blog.hu/api/trackback/id/tr6943827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gianni7 2009.02.15. 08:20:20

Kösz a gyűjtést, ez a lista nagyon hasznos lesz. :)

eami 2009.12.12. 00:41:17

köszönöm én is :)

wannee/mayaa/du/ yaru (törölt) 2010.07.11. 04:20:15

Szép kis lista!

Ha valaki a japánon keresztül akar koreaiul tanulni, a japánok számára készített koreai nyelvkönyvek szerintem egész jók.
Én ezeket tudom ajánlani:

1. A Yonsei egyetem (연세대학교; 延世大學校) kiadványa:

한 국어 1.

10 leckéből álló nyelvkönyv kezdők számára.

2. Koreai nyelvtani összefoglaló:
「やさしい韓国語文法」
kiadó: Hanguk munhwasa.
www.kampoo.com/jp/lang/book-munbeob.htm

3. Koreai-japán, japán-koreai szótár:
「ポケット プログレッシブ 韓日・日館辞典」
kiadó:小学館
Ebben a kínai eredetű koreai szavaknál feltüntetik a kandzsikat is, ami segíthet a memorizálásban.
www.amazon.co.jp/gp/product/imag ... 92&s=books

4. 408 kínai eredetű szó szótára, ami megtalálható a japán, koreai, vietnámi és természetesen a kínai nyelvben:
「漢字音 日中朝ベトナム 共通語彙408」
kiadó :朝日出版社。

5. A Daiszó (ダイソー)kis koreai társalgása, mindössze 105 jenért:
 「とっさのひとこと 韓国語会話」

Cotta · http://koreainyelv.freeblog.hu 2010.07.20. 12:10:27

Ez eszméletlen jó gyűjtés! Köszi!

mirandola 2012.03.19. 09:06:48

Szia!
Bocsi! Nekem egy kis segítség kellene. Sajnos nem tudom egyik fájlt sem letölteni, valami miatt. Tudnál nekem segíteni?
Előre is köszi:
mirandola
Ha esetleg válaszolnál, kérlek erre az e-mail címre tedd:
berenyi.mirandola@gmail.com

Juice50714 2012.04.08. 11:27:38

Sziasz! Cosdálatos! Legalább 8 könyvet letöltötem. KÖSZÖNÖM!
Mirandola, ha esetleg nem kaptál választ, a 4share-en szinte mind fent van. :-) google-n rákerestem a címekre és első oldalon hozta a helyeket. Sok sikert!
süti beállítások módosítása