HTML

namhanman, a Korea-fan

Namhanman meets Korean popular culture. Namhanman is based in Budapest, Hungary. Contact: namhanman@gmail.com /// Célkeresztben a dél-koreai popkultúra (kiváltképp a filmművészet). Hírek és villámkritikák a Koreai Köztársaság (Daehan Minguk) mozgóképtermésének gyöngyszemeiről.

Utolsó kommentek

A nap koreai szava

2011.10.13. 21:15 namhanman

Metropolis lapbemutatóval egybekötött koreai filmklub november 14-én!

Nagy örömömre szolgál bejelenteni, hogy november 14-én lesz a Metropolis kortárs dél-koreai filmmel foglalkozó számának lapbemutatója az Örökmozgó moziban, amelyet a dél-koreai filmklub novemberi vetítése követ majd. A 45 percesre tervezett lapbemutató 19:30-kor kezdődik és ingyenes lesz, míg a 20:30-kor kezdődő vetítésre a filmklub megszokott árai lesznek érvényesek (felnőtt jegy: 600 Ft, diák: 400 Ft, nyugdíjas: 300 Ft). A helyszínen a Metropolis új száma kedvezményes áron lesz megvásárolható!

A levetítésre kerülő alkotás az egyik legfontosabb kortárs dél-koreai szerző, Lee Chang-dong Oázis (오아시스 aka. Oasis) című 2002-es munkája lesz, amely eddig még volt látható Magyarországon. Az Oázis egy enyhén fogyatékos, antiszociális férfi és egy lebénult, fiatal lány különleges szerelmi története a jelenkori Dél-Koreában. Lee szentimentalizmustól mentes, kényelmetlenül őszinte alkotása a Szerelemre hangolva (2000) mellett az elmúlt évtized legjobb ázsiai melodrámája. Ajánlott olvasmány a filmről Michael Atkinson Village Voice-os kritikája.

A filmet eredeti koreai hanggal és magyar felirattal vetítjük. Facebookon jelezhettek, ha jöttök. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Szólj hozzá!

Címkék: hírek


A bejegyzés trackback címe:

https://namhanman.blog.hu/api/trackback/id/tr203301412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása