HTML

namhanman, a Korea-fan

Namhanman meets Korean popular culture. Namhanman is based in Budapest, Hungary. Contact: namhanman@gmail.com /// Célkeresztben a dél-koreai popkultúra (kiváltképp a filmművészet). Hírek és villámkritikák a Koreai Köztársaság (Daehan Minguk) mozgóképtermésének gyöngyszemeiről.

Utolsó kommentek

A nap koreai szava

2009.03.08. 01:17 namhanman

Kim Yu-na énekelni is tud

A nagy vetélytársak: Mao és Kim (jobbra)

Vélhetően nem csak én kedvelem a műkorcsolyát, Dél-Korea nemzeti büszkesége a mindössze 18 esztendős Kim Yu-na (becsapós név, mert nem "Juná"-nak kell ejteni, hanem "Janá"-nak, zárt "a"-val, a jelenlegi romanizáció szabályait alkalmazva: Gim Yeon-a), aki komoly eséllyel pályázik az idei műkorcsolya-világbajnokság (március 23-29.) első helyére, tekintve, hogy a 2009-es ún. négy kontinens viadalon elverte a vb-címvédő japán Mao Asadát.

A bájos korcsolyázó hölgy népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, hogy promóciós értéke olyan nehézsúlyú k-pop sztárokéval konkurál, mint Lee Hyo-ri. Nike-reklámszpot helyett most egy tribute-tévéadást mutatok, amelyben egy duett erejéig befogják énekelni a Girls' Generation-ös Tae-yeon mellé. Mi tagadás, amellett, hogy lekorcsolyázza a világot, a sporttársak karaoke tekintetében sem érezhetik magukat biztonságban.

2 komment

Címkék: offtopic


A bejegyzés trackback címe:

https://namhanman.blog.hu/api/trackback/id/tr2988528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

(manócska) 2009.03.08. 08:29:47

Kétségkívül ő az egyik legnagyobb kedvenc itt Koreában. Az őszi félévben legalább 4 diákom tartott előadást róla a magyar óráimon. Persze érthető a lelkesedés. És tényleg szépen énekel. :-)

namhanman 2009.03.08. 13:56:51

Nem csodálom:) Tudsz még mondani koreai hírességeket, akikről előadást tartottak a diákjaid?
süti beállítások módosítása