HTML

namhanman, a Korea-fan

Namhanman meets Korean popular culture. Namhanman is based in Budapest, Hungary. Contact: namhanman@gmail.com /// Célkeresztben a dél-koreai popkultúra (kiváltképp a filmművészet). Hírek és villámkritikák a Koreai Köztársaság (Daehan Minguk) mozgóképtermésének gyöngyszemeiről.

Utolsó kommentek

A nap koreai szava

2009.06.18. 12:56 namhanman

Díszvendégek a koreai filmhét megnyitóján

Az, hogy Kim Tae-hee ott lesz az Uránia moziban június 22-én, körülbelül annyi embert hoz lázba Magyarországon, hogy a számoláshoz nem kell elővennem a másik kezemet. A magyar.film.hu most hozott le egy hibákkal telezsúfolt hírt, lássuk hogy néz ki pontosan: igen, valóban Budapesten forgatnak egy nagyköltségvetésű televíziós sorozatot (címe Iris, producere nem más, mint a Shiri és a Taegukgi rendezője, a kizárólag gigaprojektekben gondolkodó Kang Je-gyu). Tévedés, hogy Dél-Koreában már nagy sikerrel fut, tekintve, hogy szeptemberben mutatják be odaát a tévében, miként Jeong Jun-ho vezetékneve is sikerrel került elírásra. A két főszereplő valóban pán-ázsiai szupersztár (Lee Byung-hun és Kim Tae-hee), itthon a kutya se ismeri őket, Lee-t esetleg az A bittersweet life-ból (A bosszú címen jelent meg itthon DVD-n). Ő speciel azon kevés dél-koreai színészek közé tartozik (lásd még az énekesként ismert Raint), akik sikerrel ostromolják Hollywood kapuit (a hazai mozik augusztus elején mutatják be a G.I. Joe: The rise of Cobrát, amelyben Lee alakítja majd Storm Shadow karakterét). Kim Tae-hee pedig egy istennő, akivel mindent el lehet adni: modell, népszerű plakátarc, Dél-Koreában alapvetően televíziós sorozatokban szerepelt, nagyjátékfilmes filmográfiája mindössze két tételt számlál (The restless, Venus & Mars), de ez jelen esetben tökéletesen mellékes, legyen elég annyi, hogy ő Dél-Korea egyik leggyönyörűbb színésznője.

A hír szerint Lee Byung-hun nem lesz jelen az eseményen, reménykedjünk, hogy ez így ebben a formában nem igaz. A biztonság kedvéért azért a hölgyek is tárazzák be a tollakat és a fényképezőgépeket:)

4 komment

Címkék: hírek


A bejegyzés trackback címe:

https://namhanman.blog.hu/api/trackback/id/tr681193126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gianni7 2009.06.18. 17:08:38

Lee Byung-hun nem lesz ott? Nem vagyok hölgy, de akkor már nem is megyek. :)
A The Good, the Bad, the Weird "Rosszaként" olyan kúl volt, hogy ihaj. Rég drukkoltam filmben egy ilyen eye-candy roh@déknak. XD

Donkihóte 2009.09.25. 23:40:40

Ha én ezt tudom, hogy ilyen is van Mo-n.... :( Imádom a koreai filmeket, van pár száz órányi. Ha hasonló fun olvassa, wallabi@citromail.hu -n keresztül cserélhetnénk esetleg. :)

Anaris 2009.10.26. 21:57:26

Ez nem ér! Ki is hagytak valakit!
Én nagyon imádom a sorozatot, mert a kedvenc énekesem is szerepel benne, de eleve nagyon jó. A negyedik rész is fent van már a neten, és nagyon megéri megnézni! Isteni lett!
Am a koreai YG Family-n belül futó Big Bang nevű zenekar egyik tagja (rapper) is szerepel a filmben. A plakáton ő az első arc, Choi Seung Hyun, művésznevén T.O.P. (vagy Tempo). Ő az én kedvencem, akit nagy bánatomra kihagytatok...bezzeg a többiekről írtatok, csak szegény bérgyilkoskámról nem, pedig nagyon nagyot alakít!

namhanman 2009.10.26. 22:22:57

Szia Luca,

TOP azért nem lett megemlítve, mert ő nem jött el forgatni Magyarországra, ugyanis éppen a Big Banggel turnézott.
süti beállítások módosítása