HTML

namhanman, a Korea-fan

Namhanman meets Korean popular culture. Namhanman is based in Budapest, Hungary. Contact: namhanman@gmail.com /// Célkeresztben a dél-koreai popkultúra (kiváltképp a filmművészet). Hírek és villámkritikák a Koreai Köztársaság (Daehan Minguk) mozgóképtermésének gyöngyszemeiről.

Utolsó kommentek

A nap koreai szava

2009.06.29. 02:55 namhanman

Hírek + muzsikaszó

-- Befejeződött a második dél-koreai filmhét, a nagykövetség információi szerint megközelítőleg 1600 jegyet adtak el, amely nagyságrendekkel nagyobb a két évvel ezelőtti fesztivál számadatainál.

-- Frissítettem egy újabb tétellel az angol nyelvű koreai nyelvkönyveket tartalmazó bejegyzésemet egy nagyszerű koreai kifejezéstárral, amely innen tölthető le.

-- Ugyancsak frissítettem a Dél-Koreával foglalkozó magyar nyelvű blogok listáját. A "Korea meg én" blog gazdája Radics Péter, pécsi pszichológus-hallgató, aki Daeguból írja sajátosan nyers, masszívan hasfalszaggató jelentéseit. Idézem a kedvenc passzusom, amely egy DMZ-túra kapcsán született:

Egy rendkívül elegéns hotelben vártuk hogy megérkezzenek a turistatársaink, várakozás közben a finn srác előadott egy szarós történetet, ami mindig feldobja a hangulatot. tényleg vicces volt. Utána életem legaranyosabb koreai tour guide-jával volt szerencsém találkozni, hogy a halálban van magyarul? utaskísérő? tényleg nem tudom.... na mindegy ő adta az infót az út során. Az első megnyilvánulása az volt, hogy az észak deél koreai helyzet miatt sok társaság lemondta az utat, de nem kell félni, ha baj van ott lesz a dél koreai hadsereg az majd megvéd minket. Aztán ez a gyönyörű mondat következett amit most csak angolul írok le:

If something happens, i want you to help us destroy..... na itt egy picit beszartam, hogy mit kéne pusztítanom ha jön a gond? Itt a finn srác is felkapta  afejét és kérdezte, tényleg azt mondta hogy destroy? Na ezután a csajon fél percenként nevettünk, olyan viccessen beszélt. DMZ: hát egyszer jó volt de semmi extra, át lehetett sasolni, északra, aztán egy alagutat néztünk meg amit az északiak robbantottak, jál megfájdult a hátam, mert alacsony volt... itt nem lehetett fényképezni, valami miatt, ezt ki is hangsúlyozta a csaj, amúgy pár helyen megértem, mint pl katonai táborok közelében vagy ilyesmi, de egy alagútban????? mi az ami stratégiailag felhasználható a koreaiak számára??? A lényeg hogy nem lehetett fényképezni, erre egy ausztrál fickó megfogalmazta a turistalét legfontosabb kérdését:

What is the fucking point in this fucking trip if I cant make the pictures? 

-- Búcsúzóul jöjjön a nap slágere a kitűnő Rollercoaster előadásában:

Szólj hozzá!

Címkék: hírek


A bejegyzés trackback címe:

https://namhanman.blog.hu/api/trackback/id/tr841214796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása