HTML

namhanman, a Korea-fan

Namhanman meets Korean popular culture. Namhanman is based in Budapest, Hungary. Contact: namhanman@gmail.com /// Célkeresztben a dél-koreai popkultúra (kiváltképp a filmművészet). Hírek és villámkritikák a Koreai Köztársaság (Daehan Minguk) mozgóképtermésének gyöngyszemeiről.

Utolsó kommentek

A nap koreai szava

2009.09.25. 23:16 namhanman

Hírek + muzsika

- A leggyönyörűbb hír, amivel jelenleg szolgálhatok, az az, hogy a theauteurs.com-on egy szimpla regisztráció után nyomban online nézhető Kim Ki-young legnagyobb klasszikusa, a több ízben minden idők legjobb koreai filmjének választott The housemaid (lásd a képet).

- A Bandhobi mellett csak Hur Jin-ho új mozijának (Season of good rain) várom jobban a DVD-megjelenését; addig is olvashatunk róla néhány kedvező kritikát (itt és itt), illetve megnézhetjük, miféle celebritások voltak jelen az alkotás szöuli VIP premierjén (ha elidőzünk az egérrel az egyes fotókon, ellenőrizhetjük, kiket ismertünk fel, én 9/17-tel éppenhogy átmentem a vizsgán:))

- Szakértők elmélkednek a dél-koreai mozilátogatók filmfogyasztási szokásairól.

- Alig két hét múlva kezdetét veszi Ázsia egyik legjelentősebb nemzetközi filmfesztiválja, a PIFF. A Korea Times filmrovatának felelőse, Lee Hyo-won írt egy szép beharangozó cikket e jeles eseményről.

- Nemrégiben ráleltem egy viszonylag friss, kizárólag dél-koreai filmekkel foglalkozó oldalra. Nem gondolom kiemelkedőnek az írásokat, viszont a honlapért felelős angol srác egy olyan szimpatikus koreai feleséget zsákolt be magának, hogy szigorúan mérve is megérdemel egy  népszerűsítő linket (hát nem aranyosak?).

- Legújabb felfedezésem Nah Youn-sun, Dél-Korea talán legnevesebb jazzénekesnője, alább  rögvest mutatok is tőle egy válogatást:

1 komment

Címkék: hírek


A bejegyzés trackback címe:

https://namhanman.blog.hu/api/trackback/id/tr941407632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása