HTML

namhanman, a Korea-fan

Namhanman meets Korean popular culture. Namhanman is based in Budapest, Hungary. Contact: namhanman@gmail.com /// Célkeresztben a dél-koreai popkultúra (kiváltképp a filmművészet). Hírek és villámkritikák a Koreai Köztársaság (Daehan Minguk) mozgóképtermésének gyöngyszemeiről.

Utolsó kommentek

A nap koreai szava

2010.11.24. 00:52 namhanman

A yeonpyeongi incidensről

Ugyan nem illik e blog profiljába, a kommentelő deedee kedvéért azonban vegyük számba a legjobb angol nyelvű anyagokat, amelyek a yeonpyeongi incidensről megjelentek:

- Kedvencem az NPR interaktív összefoglalója, benne e szomorú esemény részleteivel, egy remek térképpel, a két állam hadseregének összehasonlító táblázatával, valamint egy elegáns konfliktus-kronológiával.

- Nemkülönben figyelemreméltó az NPR alapos cikke, ebből külön ajánlom a kiváló Brian Myers professzor rádiós interjúját (lásd a bal sávban: "Heard On Morning Edition").

- A kínaiak véleménye kapcsán a Wall Street Journal anyaga izgalmas, benne az éppen Pekingben tartózkodó Stephen Bosworth-tel.

- A WSL után legalábbis ironikusnak vélem, hogy az ugyancsak alapvetően pénzügyekkel foglalkozó Bloomberg összeállítása is hallatlanul jó, külön öröm, hogy megszólaltatják benne Andrej Lankovot is, az ő nyilatkozataira márpedig mindig érdemes odafigyelni: aki kedveli a világ egyik legkomolyabb Korea-szakértőjét, lájkolhatja Facebookon.

- Aztán persze ne feledkezzünk meg az USA külpolitikai szakértőinek krémjét tömörítő Council on Foreign Relations-ről sem, az elemzésük aranyat ér. (Még ezen incidens előtt, de már a Cheonan korvett elsüllyesztése után készült el Paul B. Stares legújabb CFR-es, letölthető anyaga, amely amerikai szemszögből veszi számba a Koreai-félsziget potenciális krízisforgatókönyveit.)

UPDATE: A kiváló Evan A. Feigenbaum is nyilatkozott a CFR Ázsia-blogján.

UPDATE: Andrej Lankov New York Times-os írása.

1 komment

Címkék: hírek offtopic


A bejegyzés trackback címe:

https://namhanman.blog.hu/api/trackback/id/tr842469394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása