HTML

namhanman, a Korea-fan

Namhanman meets Korean popular culture. Namhanman is based in Budapest, Hungary. Contact: namhanman@gmail.com /// Célkeresztben a dél-koreai popkultúra (kiváltképp a filmművészet). Hírek és villámkritikák a Koreai Köztársaság (Daehan Minguk) mozgóképtermésének gyöngyszemeiről.

Utolsó kommentek

A nap koreai szava

2010.11.28. 01:29 namhanman

Koreai filmklub december 13-án!

A decemberi koreai filmklub kivételesen nem szerdán, hanem 13-án, hétfőn lesz 18 órától az Örökmozgó moziban. A választott alkotás Yang Ik-joon 2009-es fesztiválkedvenc függetlenfilmje, a Döglégy (똥파리 aka. Breathless), amelyről az elmúlt év legjobb koreai filmjeit listázó összesítésemben a következőképpen nyilatkoztam:

"Yang Ik-joon minimálköltségvetésű debütáló munkája a kiemelkedő évet záró dél-koreai függetlenfilmek talán legjobbika: egy olyan világba kalauzol, ahol a kommunikáció kizárólag szitokszavakra és ökölcsapásokra korlátozott. Ilyen közegbe helyezi a saját maga által megformált pénzbehajtó verőember és egy hasonlóképp zűrös családi háttérrel rendelkező iskoláslány különös barátság-történetét, amely, legyen bármilyen didaktikus, az év egyik legmeghatóbb, legérzékenyebb moziját eredményezi."

További olvasnivaló a Sight & Soundon az ázsiaifilm-expert Tony Rayns tollából.

A filmet eredeti koreai hanggal és magyar felirattal vetítjük, a belépés pedig ismét csak ingyenes lesz. Facebookon jelezhettek, ha jöttök. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Angol feliratos trailer:

1 komment

Címkék: hírek


A bejegyzés trackback címe:

https://namhanman.blog.hu/api/trackback/id/tr302478080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bog.art 2010.12.19. 08:52:37

na, most sikerült megnéznem, iszonyatosan súlyos darab, de nem értem, mért nem kerülnek az ilyen kvalitású filmek mozikba, mért csak kis fesztiválokon szerepelnek.....minden tisztelet a rendezőnek, aki egyben a főszereplője, forgatókönyvírója és vágója is a breathless-nek. kötelező darab a koreai filmek rajongóinak.
süti beállítások módosítása