HTML

namhanman, a Korea-fan

Namhanman meets Korean popular culture. Namhanman is based in Budapest, Hungary. Contact: namhanman@gmail.com /// Célkeresztben a dél-koreai popkultúra (kiváltképp a filmművészet). Hírek és villámkritikák a Koreai Köztársaság (Daehan Minguk) mozgóképtermésének gyöngyszemeiről.

Utolsó kommentek

A nap koreai szava

2011.01.19. 18:12 namhanman

Koreai filmklub február 2-án!

Február 2-án (szerdán) 18 órától Kim Ji-woon A csalás királya (반칙왕 aka. The Foul King) című, 2000-ben bemutatott kacagtató komédiáját vetítjük az Örökmozgó moziban.

Song Kang-ho (A gazdatest, A halál jele, Rejtett napfény) első főszerepében egy önbizalomhiányos, jelentéktelen banki alkalmazottat formál meg, aki megelégeli főnöke folyamatos vegzálását, és megkísérli beteljesíteni gyerekkori álmát: pankrátor iskolába kezd járni, hogy legalább a ringben ő legyen a bajnok, ha már a való életben elkerülik a sikerek. A mexikói lucha libre filmek és a koreai mainstream mozitól (Bong Joon-ho munkásságát leszámítva) idegen szatirikus hangvétel ötvözése egészen különleges filmélményt eredményez: A csalás királya a szokatlan témaválasztása ellenére is egy keserédes, realista alkotás, amelyben a slapstick marháskodás és a finom jellemrajz meglepő módon kéz a kézben jár.

A filmet eredeti koreai hanggal és magyar felirattal vetítjük, a belépés pedig ismét csak ingyenes lesz. Facebookon jelezhettek, ha jöttök. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Trailer:

3 komment

Címkék: hírek


A bejegyzés trackback címe:

https://namhanman.blog.hu/api/trackback/id/tr962598378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cunning Linguist 2011.02.09. 00:47:41

Ejnye, ezen nem tudtam ott lenni, de lesz még filmklub a jövőben?

namhanman 2011.02.09. 08:32:36

Természetesen:) Minden hónapban lesz.

Cunning Linguist 2011.02.09. 10:26:35

@namhanman: Remek: ) Köszi a gyors választ!
süti beállítások módosítása