HTML

namhanman, a Korea-fan

Namhanman meets Korean popular culture. Namhanman is based in Budapest, Hungary. Contact: namhanman@gmail.com /// Célkeresztben a dél-koreai popkultúra (kiváltképp a filmművészet). Hírek és villámkritikák a Koreai Köztársaság (Daehan Minguk) mozgóképtermésének gyöngyszemeiről.

Utolsó kommentek

A nap koreai szava

2011.02.08. 14:41 namhanman

Hírek + muzsikaszó

새해 복 많이 받으세요! Boldog új évet kívánok mindenkinek! Február 3-án átléptünk a nyúl évébe.

Tavaly novemberben megtartották az első nemzetközi koreai filmtudományi konferenciát. Íme az esemény honlapja.

Megelőlegezem 2011 legnagyszerűbb koreai popkulturális kezdeményezésének a fődíját X-nek, aki a With S2 feliratozó-csapat honlapján belekezdett egy monumentális k-drama történeti áttekintésbe. Elképesztő mélységekig ment el a témában, elég csak elolvasni az eddig elérhető két fejezetet.

Egy ifjú koreai hölgy, aki a Daum-közösség egyik frissen (immár másodízben) Magyarországra érkezett power bloggere, írt egy elbűvölően aranyos, alaposan dokumentált, kimerítő posztot a januári Örökmozgós koreai filmklubról: aki tud koreaiul, mindenképp olvassa el! Előbb beszámol a 2009-es koreai filmhétről, majd pedig rátér az Örökmozgó mozira és a koreai filmklubra. Rólam mint fiatal és jóképű joghallgatóról ír:)) Köszi, Joo-yeon!^^ (A blogja elnevezése -- Árácsi -- egy 1977-es dél-koreai animációs film, a Maruchi, Arachi címéből származik.)
 

 
Magyarországon idén lehet elsőként nemzetközi nyelvvizsgát (TOPIK) tenni koreai nyelvből.

A Magyar Televízió márciustól újabb koreai tévésorozatot (Dong Yi, magyar keresztségben: A korona ékszere) tervez műsorra tűzni. A pontos dátum egyelőre ismeretlen.

Bizonyossá vált, hogy 2011 második félévében megnyitja kapuit Budapesten a Koreai Kulturális Intézet. Bővebb információ később várható. Addig is nézzük meg, mely országokban találhatók jelenleg ilyen kulturális intézetek.

Koreai filmes bevételi adatok a tavalyi évből. További adatok itt.

Napi muzsikaszó: 10cm -- Americano.
 

Szólj hozzá!

Címkék: hírek


A bejegyzés trackback címe:

https://namhanman.blog.hu/api/trackback/id/tr772646859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása