HTML

namhanman, a Korea-fan

Namhanman meets Korean popular culture. Namhanman is based in Budapest, Hungary. Contact: namhanman@gmail.com /// Célkeresztben a dél-koreai popkultúra (kiváltképp a filmművészet). Hírek és villámkritikák a Koreai Köztársaság (Daehan Minguk) mozgóképtermésének gyöngyszemeiről.

Utolsó kommentek

A nap koreai szava

2008.06.04. 14:56 namhanman

Hírek

-- május 20-án megjelent DVD-n Az irgalmas lány (Samaria), vegyétek, vigyétek.

-- most Cannes-ban volt a premierje Kim Ji-woon új mozijának, a The good, the bad and the weirdnek, Dél-Koreában júliusban mutatják be, a nyár legnagyobb durranása lesz, ez már borítékolható, a Variety-s Derek Elley is dicsérte. Bízom benne, hogy még augusztusban is játszák majd, amikor kimegyek Szöulba (aug. 21.). (Az idei év eleje óta egyébként az egyik fővárosi multiplex angol feliratos kópiával is vetíti a jelentősebb dél-koreai filmeket.)

 

-- a szöuli látogatásomról: a bloghoz kapcsolódó témákról természetesen meg fogok emlékezni, lesz majd bejegyzés a vadonatúj koreai filmmúzeumról (ajánlom a Korean Film Observatory legfrissebb, 26. számának kapcsolódó cikkét is), valamint a zseniális szöuli cinematheque-ről, amely májusban underground japán mozikat vetített (Wakamatsu Kojitól Terayama Shujiig), most júniusban pedig egy szolid tajvani filmfeszt veszi kezdetét, hasonlóképp kitűnő alkotásokkal. Csillagos ötös hely.

-- mióta megírtam A palota ékkövés postot, a napi oldalletöltések száma stabilan 100 fölött van, volt egy nap, amikor 202-en látogatták meg a blogot. Nekik szeretném mondani, hogy most már 100%, hogy az M1 megismétli a sorozatot az esti műsorsávban. Köszönet a sok kattintásért és a kommentekért!

10 komment

Címkék: hírek


A bejegyzés trackback címe:

https://namhanman.blog.hu/api/trackback/id/tr41503492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bobbyperu · http://twitter.com/bobbyperublog 2008.06.04. 21:48:55

mijáratban szöulban? amúgy grat a látogatószámhoz!

namhanman · http://namhanman.blog.hu 2008.06.04. 22:33:24

Tavaly nyáron is voltam, mióta hazajöttem, arra gyűjtök, hogy visszamehessek:) Cimborához megyek egyébként két és fél hétre.

namhanman · http://namhanman.blog.hu 2008.06.07. 02:06:59

Tudom, sokan hibbantnak tartanak, a csoporttársaimat azzal kergetem az őrületbe, hogy órák alatt koreai rendezőneveket meg filmcímeket írok hangeulban, meg betanult sijo-verseket, meg ami eszembe jut (káromkodásoktól a színeken át a foglalkozásnevekig^^), szóval nehéz szavakba önteni a rajongásomat. Amúgy utazásra, világlátásra abszolút nem sajnálom a pénzt.

Diana 2008.08.07. 15:32:22

Szia Namhanman, gratulálok az oldalhoz, sajnos csak most találtam rá...írtad hogy augusztus 21-én jössz Koreába,amihez gratulálok, (azért írtam hogy jössz, mert én most Koreából írok) és reméled hogy vetítik még a Kim Ji-woon legújabb filmjét, amelyet én is megszeretnék majd nézni, amikor visszamegyek Seoulba, augusztus végén...:D
Én teljesen megértelek, mert emberek általában furán néznek rám, és megkérdik miért pont Korea, és nemtudok rá válaszolni...nekem egyik álmom vált valóra, amikor lehetőségem adódott és kijöhettem ide, és tervezem a visszatérést :D
Lenne egy kérdésem is, ismersz mozit Seoulban ahol játszhatják a The good, the bad and the weird című filmet? Mert mindenféleképpen megnézném....válaszodat előre is köszönöm, Dia

namhanman · http://namhanman.blog.hu 2008.08.07. 21:11:49

Szia Dia,

én a CGV Yongsanban (info: www.koreatimes.co.kr/www/news/art/2008/07/141_18052.html) fogom nézni angol felirattal, mert a koreai tudásom még nem elég jó ahhoz, hogy anélkül nézzem.

Ha gondolod, nézhetjük közösen is:))

Diana 2008.08.10. 08:56:01

Szia Namhanman, nagyon jó lenne, ha megnézhetnénk közösen :D , egyenlőre nemtudom pontosan merre van a mozi, de te tudod szerintem...az én szállásom Insadongban lesz...a tied? Remélem nem a város másik végében....:D
Üdv, Daeguból :D

namhanman · http://namhanman.blog.hu 2008.08.10. 13:14:58

Szia Dia,
Én Pyeonchonban lakom majd, az a 4-es metróvonalon van, jóval Sadang után, szal nem leszek ennyire a belvárosban, mint te. Yongsan az 1-es vonalon van, a részleteket megbeszéljük privátban:)

Diana 2008.08.10. 18:22:21

Szia, igen megtaláltam Pyeongchon-t, hozzám Gyeongbokgung és az Anguk station van a legközelebb, nem kis táv, dehát ez Seoul......de ezért imádom :D
süti beállítások módosítása