HTML

namhanman, a Korea-fan

Namhanman meets Korean popular culture. Namhanman is based in Budapest, Hungary. Contact: namhanman@gmail.com /// Célkeresztben a dél-koreai popkultúra (kiváltképp a filmművészet). Hírek és villámkritikák a Koreai Köztársaság (Daehan Minguk) mozgóképtermésének gyöngyszemeiről.

Utolsó kommentek

A nap koreai szava

2008.10.09. 00:45 namhanman

Hírek

-- Dél-Korea amúgy is híres a magas öngyilkossági rátájáról, erre most rátett egy lapáttal két ismert koreai színész halála, akik önkezükkel vetettek véget életüknek: szeptember elején a súlyos adósságokba keveredő An Jae-hwan-t találták holtan a kocsijában, múlt hét kedden pedig Choi Jin-sil akasztotta fel magát, aki az interneten róla keringő rosszindulatú pletykák miatt esett mély depresszióba (állítólag kölcsönadott egy nagyobb összeget An Jae-hwannak, amit aztán kemény kézzel vissza akart követelni). Choi esete mind a Korea Times, mind a Korea Herald másnapi címlapján szerepelt, mutatok is gyorsan egy összefoglaló hírt.

-- Továbbra is lenyűgöz a Twitchfilm blogra "X" néven író csávó koreai filmes tudása, még egyszer fel szeretném hívni a figyelmet a cikkjeire.

-- A mindig zseniális busani filmfesztivál idei kiadása kapcsán a Variety Asia Online beszámolóit és a hozzá tartozó blogját tudom ajánlani.

-- Egy rendkívül komoly, angol nyelvű koreai filmes blogot találtam, látszik, hogy az illető filmtudományból írja a PhD-ját.

-- A tavalyi Titanic Filmfesztiválon bemutatott, Kim Ji-woon rendezte Keserédes életet (A bittersweet life) hamarosan a Cinetel kiadó jelenteti meg A bosszú címmel.

4 komment

Címkék: hírek


A bejegyzés trackback címe:

https://namhanman.blog.hu/api/trackback/id/tr78704387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LÁSZLÓ 2008.10.15. 16:49:54

EZEK IS HAMAROSAN MEGJELENNEK MAJD: BICHUNMOO, ARAHAN, LEGEND OF EVIL LAKE

namhanman · http://namhanman.blog.hu 2008.10.15. 21:58:32

Remek hírek, honnan az infó, kedves László?

Beyonder 2008.10.22. 20:16:29

"A bosszú".... gratulálok a Cinetel zseniális fordítóinak
süti beállítások módosítása