HTML

namhanman, a Korea-fan

Namhanman meets Korean popular culture. Namhanman is based in Budapest, Hungary. Contact: namhanman@gmail.com /// Célkeresztben a dél-koreai popkultúra (kiváltképp a filmművészet). Hírek és villámkritikák a Koreai Köztársaság (Daehan Minguk) mozgóképtermésének gyöngyszemeiről.

Utolsó kommentek

A nap koreai szava

2009.04.10. 19:35 namhanman

Let's speak korean! (Season 4)

Idén márciusban indult az Arirang TV legújabb fejlesztésű nyelvtanulós szériája, az első, meglehetősen kezdetleges változatból egy raklapnyit lehet találni youtube-on is. A második szezonról nincs infóm, a harmadik évfolyam valamennyi epizódja sokáig elérhető volt a crunchyrollon (sajnos azóta már kipucolták és részben fizetőssé tették a site-ot), most pedig a negyediket reklámozom, amelyben ugyan elhagyták az igen tanulságos korean insight című betéteket (betekintés Korea kultúrájának egy-egy szeletébe) és a  lelkes külföldi diákokat, de az örökös műsorvezető Lisa Kelley mellé porondmesterként egy angolul jól beszélő koreai humoristát ültettek, továbbá hasonlóképp mókás, (végre!) angol felirattal ellátott sitcom-jelenetekkel izmosították ezt az addiktív edutainment műsort.

A hangeul biztos tudása itt alap, miként a kezdő nyelvtan előzetes elsajátítása sem árt, ugyanis sok kifejezést banmal (tegező) formában tanítanak, ami persze nem baj, csak tudni kell, mikor szabad használni őket, mivel a műsorvezetők tartózkodnak a grammatikai magyarázatoktól. Az adásonkénti három darab, kellőképpen sulykolt kifejezés betanulására viszont tökéletesen alkalmas, és mint már mondottam, eközben szerfelett jól szórakozik a néző.

Mutatom a linket: Let's speak korean 4 (a videók megtekintése előtt regisztráció szükséges)

Szólj hozzá!

Címkék: infobox


A bejegyzés trackback címe:

https://namhanman.blog.hu/api/trackback/id/tr641058354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása