HTML

namhanman, a Korea-fan

Namhanman meets Korean popular culture. Namhanman is based in Budapest, Hungary. Contact: namhanman@gmail.com /// Célkeresztben a dél-koreai popkultúra (kiváltképp a filmművészet). Hírek és villámkritikák a Koreai Köztársaság (Daehan Minguk) mozgóképtermésének gyöngyszemeiről.

Utolsó kommentek

A nap koreai szava

2009.08.13. 12:31 namhanman

Hírek + zene

Az út után annyi feldolgoznivaló anyagom van, hogy nehéz választani, el vagyok látva témával pár hónapig, annyi szent, elég lesz csak rápillantani az általam készített fényképekre, hogy ihletet kapjak. Végre valahára kivégeztem a több mint ezer olvasatlan tételt tartalmazó Google Readerem (igyekeztem minél kevesebbet a gép előtt ülni Dél-Koreában), lássuk most az érdekesebb híreket:

-- Kim Kyu-hyun írt egy igen szép kritikát Park Chan-wook új mozijáról.

-- Megjelent a Korean Cinema Today második száma, innen letölthető.

-- Az év dél-koreai DVD megjelenése Kim Ki-young leghíresebb-hírhedtebb munkájának (The Housemaid, 1960) restaurált kiadása. Először Darcy Paquet twitterjéről értesültem a hírről, később aztán Mark Russell, Tom Giammarco és a Twitchfilm is értekezett róla.

-- A Koreai Filmtanács idén Bong Joon-ho Motherjét jelöli a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díj várományosainak listájára.

-- A velünk élő történelem: Chun Doo-hwan meglátogatta a kórházi ápolásra szoruló Kim Dae-jungot. A Korea Times kicsit hosszabban emlékezik meg erről a több szempontból is figyelemreméltó hírről.

-- Breaking: egy nem koreai nemzetiségű úriember a főszereplője az egyik főműsoridőben sugárzott koreai tévérosozatnak (Tamra, the island). Erre még Turnbull mester is felkapta a fejét.

-- Asszimiláció, másként.

-- a DBSK és az SM Entertainment perlekedéséről, ennek kapcsán pedig a koreai popzene helyzetéről elmélkedik Mark Russell a blogján, érdemes elolvasni, érdekfeszítő esszé.

-- Bulvár rovatunkban Lee Hyori és a tajvani popsztár Wilber Pan smárol, Song Hye-kyo és Hyun Bin pedig a legújabb sztárpár.

-- A napi muzsikaszó az egészen kiváló Winterplay egyik élő fellépése, amelyen  a  méltán népszerű jazz-pop banda bájos énekesnője végre nem angolul, hanem koreaiul énekel:

Ami várható: benyomások a koreai tévéről, noraebang-élménybeszámoló, a szöuli éjszakai élet jellemzése, beszámoló a manhwa-kiállításról, mozis élmények, Haeundae beach és Busan, meg ami még eszembe jut.

Szólj hozzá!

Címkék: hírek


A bejegyzés trackback címe:

https://namhanman.blog.hu/api/trackback/id/tr531306904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása