HTML

namhanman, a Korea-fan

Namhanman meets Korean popular culture. Namhanman is based in Budapest, Hungary. Contact: namhanman@gmail.com /// Célkeresztben a dél-koreai popkultúra (kiváltképp a filmművészet). Hírek és villámkritikák a Koreai Köztársaság (Daehan Minguk) mozgóképtermésének gyöngyszemeiről.

Utolsó kommentek

A nap koreai szava

2010.11.22. 08:00 namhanman

Culture shock #4: Láb story

Tudományos vizsgálódásunk tárgya két dél-koreai lánycsapat, a Gee óta (2009. január) országos favoritnak számító, szerfelett szembarát hölgyeményekből összeválogatott Girls' Generation (aka. SNSD), valamint az egy éve alakult, hasonlóképp a hosszú női lábak vizuális erejére (joggal) építő Rainbow. Lássuk is a szemléltető videókat, amelyek esetében valóban értelmet nyer a full HD gomb (1080p) nyomkodása:
 


 


Érdemes felhívnunk a figyelmet arra a tényre, hogy Dél-Koreában a miniszoknya nem számít különösebben figyelemfelkeltő öltözéknek: teljesen átlagos, elfogadott ruhadarab, csupán a nyugati utazók tapasztalják meglepetten, amikor egy nyári estén a magassarkúval kombózott miniszoknyás hölgyek lepik el Szöul népszerű, mulatásra alkalmas negyedeit (Gangnam, Hongdae, Apgujeong stb.). E szemlélet tökéletes ellenpontját a mélyen dekoltált ruhák jelentik, amelyek a dél-koreai közvélekedés szerint már túlságosan kihívó öltözéknek minősülnek. Ezt a kulturális sokkot jeleníti meg Luke Martin egypaneles comic stripje (a 야하다 jelentése: "túl sokat mutat", "túl kihívó"):
 


További olvasnivaló: James Turnbull  remek anyaga a test vonalait az ábécé betűivel jelölő dél-koreai mániáról, amelyet előszeretettel hangsúlyoznak a helyi reklámokban.

1 komment

Címkék: culture shock


A bejegyzés trackback címe:

https://namhanman.blog.hu/api/trackback/id/tr22463438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

deedee 2010.11.23. 12:37:16

Kedves Namhanman!

Bocsánat, hogy nem a bejegyzéshez szólok hozzá, de annyira felkavart az Észak-koreai bombázás, hogy kénytelen vagyok megkérdezni, mi lehet ennek a vége? Hogyan lehet ennek vége? Sokan mondják, a harmadik világháborút készítik elő az e fajta "apróságok". Bár persze tudom, senki nem tudja megjósolni (jut eszembe Nostredamus jövendölése) mégis, Ön sok szakértő embert ismer, ők mit mondanak a két Korea közötti feszültségről?
Válaszát előre is megköszönöm!

deedee
süti beállítások módosítása