HTML

namhanman, a Korea-fan

Namhanman meets Korean popular culture. Namhanman is based in Budapest, Hungary. Contact: namhanman@gmail.com /// Célkeresztben a dél-koreai popkultúra (kiváltképp a filmművészet). Hírek és villámkritikák a Koreai Köztársaság (Daehan Minguk) mozgóképtermésének gyöngyszemeiről.

Utolsó kommentek

A nap koreai szava

2009.04.22. 17:05 namhanman

Jaurim (자우림)

Újabb profilon kívüli bejegyzés következik, amelynek apropója, hogy tegnap meglátogattam néhány koreai hölgyismerősömet a kollégiumukban, aztán bömbölt a kurrens k-pop, volt  minden a Lollipoptól kezdve a Saturday nighton át a Sorry sorry-ig (múlt héten leginkább a Saturday night fröccsöntött énekesnője, Son Dambi tarolt, aki mindhárom nagy dél-koreai tévécsatorna élő show-val egybekötött slágerlistáján első lett, lásd a KBS Music Bankjét, az MBC Music Core-ját és az SBS Inkigayoját), diplomatikusan szólva egyik sem maradandó letétemény, a fősodor erre a rágógumi popra van ráálva, ezt erőltetik bele mindenki fülébe odaát (is). (Gianni kolléga hiánypótló koreai zenés megemlékezéseit ajánlom minden érdeklődő figyelmébe, mert ő a személyes kedvencemet jelentő Clazziquaitól kezdve az ijesztően masszív ázsiai rajongótáborral rendelkező DBSK-ig mindenkit bemutat, méghozzá videókkal illusztrálva.)

A mainstream alapján persze butaság lenne leírni a koreai popzenét, itt van például  a legújabb felfedezésemet jelentő, több mint 10 esztendeje aktív Jaurim, mutatok is rögtön néhány meggyőző koncertfelvételt tőlük:

2 komment

Címkék: offtopic


A bejegyzés trackback címe:

https://namhanman.blog.hu/api/trackback/id/tr601080344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gianni7 2009.04.23. 21:47:15

Nahát, ez a Jaurim kellemes meglepetés. Csak a Hahaha Song-ot ismerem tőlük, az alapján meg rágógumi-rocknak néztem őket :D

(www.dailymotion.com/relevance/search/jaurim+/video/x15cgs_jaurim-hahaha-song_music)

Ezek szerint sürgősen meg kell velük ismerkedni behatóbban is. Kösz a tippet!

esztokam 2009.06.08. 00:55:52

nem is tudtam, hogy kishazánkban rajtam ennyien hallgatunk Jaurimot! az én kedvencem a Something Good, bár tény, hogy a Carnival Amour is nagyon jó kis dal...
süti beállítások módosítása