HTML

namhanman, a Korea-fan

Namhanman meets Korean popular culture. Namhanman is based in Budapest, Hungary. Contact: namhanman@gmail.com /// Célkeresztben a dél-koreai popkultúra (kiváltképp a filmművészet). Hírek és villámkritikák a Koreai Köztársaság (Daehan Minguk) mozgóképtermésének gyöngyszemeiről.

Utolsó kommentek

A nap koreai szava

2009.06.18. 01:00 namhanman

Korean Cinema Today Vol. 1.

Emelem kalapom a Kofic (Korean Film Council vagyis Koreai Filmtanács) előtt, ismét egy rendkívül színvonalas kiadvánnyal jelentkeztek: a Korean Cinema Today a dél-koreai film idei első negyedéves teljesítményét elemzi hírek, tanulmányok és kritikák formájában. A fenti linkre kattintva pdf formátumban ingyenesen letölthető a Korean Film Observatory-t felváltó első szám.

Darcy Paquet, a koreanfilm.org gazdája is írt bele egy rövid szösszenetet, erről jut eszembe, hogy idén júliusban találkozni fogok vele Szöulban, viszek neki néhány angol felirattal ellátott magyar filmet (pl. Szindbád, Körhinta, A tanú). Ennek kapcsán szeretném elmondani, hogy mélységesen felháborít az a tény, hogy itthon mindössze négy darab klasszikus Jancsó-mozi férhető hozzá DVD-n (Fényes szelek, Oldás és kötés, Szegénylegények, Csend és kiáltás), ráadásul egyiken sincs angol felirat. Itt van Paquet, a nem koreai származású dél-koreai filmszakértők egyik legismertebbike, és nem tudok neki Jancsót vinni. Mivel reklámozzam a magyar filmet, a Szex és más semmivel, esetleg a Valami Amerikával? Kedves Mokép, kedves Filmunió: ez tiszta szégyen.

3 komment

Címkék: hírek


A bejegyzés trackback címe:

https://namhanman.blog.hu/api/trackback/id/tr611192378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

robottaekwonV 2009.06.19. 01:05:23

A Csillagosok, katonák koreai felirattal (!) megvan az ELTE stúdiójában.

namhanman 2009.06.20. 03:00:09

Emelem kalapom a neved előtt:) Kösz a tippet, benézek a filmszak stúdiójába.

robottaekwonV 2009.06.20. 16:57:42

A rossz hír: Nem biztos, hogy ki fogják adni, mert az egyik tanár (a nevére nem emlékszem) hozta külföldről. Lehet, hogy körülményes lesz, de azért megér egy próbát!
süti beállítások módosítása