HTML

namhanman, a Korea-fan

Namhanman meets Korean popular culture. Namhanman is based in Budapest, Hungary. Contact: namhanman@gmail.com /// Célkeresztben a dél-koreai popkultúra (kiváltképp a filmművészet). Hírek és villámkritikák a Koreai Köztársaság (Daehan Minguk) mozgóképtermésének gyöngyszemeiről.

Utolsó kommentek

A nap koreai szava

2010.02.14. 16:16 namhanman

Hírek + muzsikaszó

-- 새해 복 많이 받으세요! Mindenkinek boldog holdújévet kívánok (seollal), ma léptünk a tigris évébe, mutok is rögtön egy kapcsolódó cikket.

-- A Koreai Filmtanács hirtelen feltöltötte a honlapjára a Korean Cinema Today legutóbbi két számát (vol. 4-5).

-- Társkereső cég, amely észak-koreai menekült nők és a déli agglegények összeboronálására szakosodott: gyönyörű.

-- Külföldön élő koreaiként (gyopo) visszatérni Dél-Koreába: erről tudósít a Los Angeles Times.

-- Megjelent J (új névváltozata szerint: J.ae) új lemeze. Ez annyiból érdekes, hogy ő volt az a hölgy, aki meginterjúvolt a szöuli TBS eFM rádióban. A R&B-ben utazó művésznőt legutóbb a Korea Herald faggatta.

-- Filmes kollaborációk Dél-Korea és más ázsiai nemzetek között.

-- A Korea Times "Century of Turbulence" címmel kitűnő sorozatot indított Dél-Korea XX. századi történelméről. A széria fő felelőse Andrej Lankov, akit én celeb-koreanistának hívok, mert világszinten olyannyira (el)ismert történész, hogy minden valamirevaló fórum kíváncsi a véleményére, ha Korea a téma.

-- Az észak-koreai filmspecialista Johannes Schoenherr phenjani kalandjairól itt olvashatunk.

-- Azért az Avatar sem mindenható: február elején már két helyi filmre is több jegyet adtak el napi szinten, mint Cameron mozi-monstrumára. Az is elég sokat elmond koreai filmpiac erejéről, hogy The Host-ot és a The King and the Clown-t még mindig több helyi látta, mint az Avatart.

-- Végezetül pedig egy igazi kuriózum: 1964-ben a BBC stúdiójába látogatott a Korean Kittens, hogy elénekelje a Beatles Can't Buy Me Love című örökzöldjét angolul, koreai refrénnel:

3 komment

Címkék: hírek


A bejegyzés trackback címe:

https://namhanman.blog.hu/api/trackback/id/tr341757559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wannee/mayaa/du/ yaru (törölt) 2010.05.09. 03:39:28

Húú, jó ez a Korean Kittens!

Az 임진강 japán változatát ismered?
www.youtube.com/watch?v=M6I7byV5Zu8

namhanman 2010.05.16. 01:07:31

Szia András,

Nem ismertem, köszi az infót!:)

wannee/mayaa/du/ yaru (törölt) 2010.05.24. 13:41:51

Szívesen!

Állítólag az együttes tagjai egy észak-koreai iskolában (ebből van néhány Japánban, pl www.korea.ed.jp/) hallották először a dalt, és az alapján készítették a japán változatot.
süti beállítások módosítása